film

Alle films

Zomerfilm: Kids

gekozen door Bockie de Repper (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

Kids van Larry Clark

met o.a. Leo Fitzpatrick, Justin Pierce, Billy Valdez, Billy Waldman en Chloë Sevigny

US – 1995

95′ – Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 21u21

Het filmdebuut van 52-jarige Clark, een voormalige modefotograaf. Hij vroeg de 18-jarige Harmony Korine het scenario te schrijven. Het resultaat als film is een pseudo-documentaire over een hete zomerdag uit het leven van een groepje drinkende en drugs consumerende, seksueel bezeten tieners in de Big Apple. Jennie ontdekt dat zij seropositief is en geeft de schuld aan de enige jongen, Telly, waarmee zij naar bed ging.

We zien de tieners in een stadsjungle in het hedendaagse Amerika gedurende een dag waarop alles en niets zal veranderen. De regisseur probeerde de schoonheid en de tragiek van de hedendaagse jeugd in zeer direct gefilmde beelden te vangen. Als spiegel van deze tijd schildert de film de ervaringen, houdingen en onzekerheden van de groep tieners met ruwe eerlijkheid.

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Bockie de Repper
Bockie de Repper oftwel Jonas Van Boxstael uit Aalst is razend populair op Youtube. Zijn kanaal toont vlogs uit zijn dagelijks leven, waarbij eten vaak centraal staat. Op het kanaal Eating Things maakt Bockie, samen met deepfake artist Chris Umé en filmmaker Simon Beckers, video’s waarin Bockie met behulp van deepfakes opduikt in populaire film en televisiereeksen.

Meer over zijn filmkeuzes binnenkort.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

21.08.2021, 20:00