film

Alle films

Zomerfilm: La Belle Époque

gekozen door Joke Devynck (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

La belle époque van Nicolas Bedos

met Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Fanny Ardant

FR – 115’

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Film gaat binnen door en start om 20u00!

Franse feelgoodfilm trekt nostalgische kaart.

Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer de succesvolle zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, die van 16 mei 1974. Die week ontmoette hij voor het eerst Marianne, de vrouw die hem na een huwelijk van veertig jaar dumpte. Met deze herkansing hoopt de zestiger zijn relatie te redden en gemaakte fouten te herstellen.

Dat Nicolas Bedos zelf de hoogdagen van Charlie Kaufman en Michel Gondry zou willen herbeleven, lijkt alvast een zekerheid. Overal wordt de Franse cineast gelinkt aan deze filmmakers die het gewone buitengewoon verbeelden.

Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden, en is lang niet zo voorspelbaar als je na bovenstaande plot misschien zou denken.
★★★★ – VPRO

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Joke Devynck
Actrice, theatermaker en kunstenaar Joke Devynck startte haar professionele loopbaan in het theater en verdiende daarna haar sporen met acteren voor televisie en film. Ze speelde o.a. in de televisiereeksen Flikken, Vermist, Het goddelijke monster en Een Goed Jaar. De laatste jaren schitterde ze in de jeugdfilm Binti van Frederike Migom en de tragikomedie All of Us van Willem Wallyn.

Ze schreef twee theaterstukken, Anna voor Bronks en Kleur, een monoloog waarin ze schildert op scene en zo haar andere liefde, die voor de beeldende taal, illustreert.
De laatste jaren is ze meer en meer beginnen experimenteren met verschillende uitdrukkingsvormen om ideeën en verhalen het
best tot zijn recht te laten komen met daarbij een sterk geloof in samenwerkingen met open geesten uit andere vakgebieden.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

28.08.2021, 20:00