film

Alle films

Zomerfilm: Nomadland

@ Walstroom

Van Chloé Zhao

Met Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

US – 108’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Kortfilm begint om 21u30, aansluitend de langspeelfilm.

Locatie: Walstroom – Tragel 7 – 9300 Aalst

De 61-jarige Fern gaat de baan op in haar omgebouwde busje. Na de dood van haar man en de sluiting van de lokale fabriek is haar thuisstadje in het landelijke Nevada een spookstad geworden. De plek kan haar niets meer bieden -ook geen troost- en dus wordt ze een hedendaagse nomade, steeds onderweg naar nergens. Tussendoor werkt ze in een magazijn van Amazon, poetst ze wc’s en ontmoet ze andere nomaden, mensen die buiten de conventionele maatschappij leven en het eeuwenoude Amerikaanse landschap doorkruisen.

Nomadland is een waar meesterwerk en won drie Oscars. Bij haar Oscar-speech sprak actrice Frances McDormand de wijze woorden: “Kijk de film op het grootste scherm dat je vindt en neem iedereen die je kent mee naar een bioscoop, schouder aan schouder, in die donkere ruimte.” U weet wat u te doen staat.

KORTFILM: AT NIGHT WE FLY van Gert-Jan Verdeyen

Drie non-binaire vrienden gaan ‘s nachts op stap door de straten. Ze voelen er zich vrij en verlost van de dagelijkse realiteit. Eindelijk kunnen ze zichzelf zijn, ten minste tot de zon op komt.

Walstroom vind je aan de oevers van de Dender op wandelafstand van het station en Netwerk Aalst. In afwachting van de herontwikkeling van Tragel-Zuid wordt de site omgevormd tot een makersdistrict voor startende lokale ondernemers en (re)creatievelingen.

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar gaan we on the road en blazen we ons scherm op bij de gezelligste plekjes in Aalst en omstreken. Verwacht heel veel goeie films en straffe kortfilms op wondermooie plaatsen. Veel recente films maar ook twee keer uit het magische jaar 1986, volgens ons het beste jaar van de jaren tachtig.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locaties in en rond Aalst voor een magische avond onder de sterrenhemel.

Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm van €0 tot €5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de avond zelf.

In de pers

Een magnifieke en belangwekkende roadtrip doorheen arm Amerika. Yep, die Oscars zijn gerechtvaardigd. ★★★★★ – HUMO

Drievoudige Oscarwinst maakt nog geen meesterwerk, maar het onvergetelijke Nomadland is dat wel. ★★★★★ – De Morgen

Nomadland is niet zomaar een uitzonderlijke, emotionele roadtrip. Het is een radicale film, op zoek naar een andere manier van filmen – en van leven. ★★★★★ – De Standaard

19.08.2022, 21:30