film

Alle films

Zomerfilm: Promising Young Woman

@ Walstroom

Van Emerald Fennel

Met Carrey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

US – 113’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Kortfilm begint 30′ na zonsondergang, aansluitend de langspeelfilm.

Locatie: Walstroom – Tragel 7 – 9300 Aalst

Cassie had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Promising Young Woman is een fenomenale wraakfilm van de debuterende Emerald Fennell (Killing Eve, The Crown) met de briljante Carey Mulligan. Een feministische mix van komedie, thriller en #MeToo. Soms hilarisch, soms spannend en soms inspirerend. Maar bovenal zo entertainend én verrassend dat de filmdagenlang blijft nazinderen.

KORTFILM: THE SKY WAS PINK van Jules Comes

De jonge actrice Yana staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen die haar leven voorgoed zal veranderen. Ze riskeert haar vrienden, familie en geliefden te verliezen, maar is vastberaden.

Walstroom vind je aan de oevers van de Dender op wandelafstand van het station en Netwerk Aalst. In afwachting van de herontwikkeling van Tragel-Zuid wordt de site omgevormd tot een makersdistrict voor startende lokale ondernemers en (re)creatievelingen.

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar gaan we on the road en blazen we ons scherm op bij de gezelligste plekjes in Aalst en omstreken. Verwacht heel veel goeie films en straffe kortfilms op wondermooie plaatsen. Veel recente films maar ook twee keer uit het magische jaar 1986, volgens ons het beste jaar van de jaren tachtig.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locaties in en rond Aalst voor een magische avond onder de sterrenhemel.

Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm van €0 tot €5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de avond zelf.

In de pers

Een verdomd entertainende film, met veel komische overdrijvingen. ★★★★ – Het Nieuwsblad

De filmische goesting spat ervan af. ★★★★ – Focus Knack

Emerald Fennell levert met Promising Young Woman een van de meest verrassende films van het jaar af, en leidt Carey Mulligan naar het hoogtepunt van haar acteercarrière. ★★★★ – De Morgen

Een film die ons a hell of a good time én een louterende veeg uit de pan bezorgde. ★★★★ – Humo

Fennell weet je zodanig te verrassen dat de film dagenlang blijft nazinderen. – Vertigo

18.08.2022, 21:30