film

Alle films

Zomerfilm: The Hurt Locker

gekozen door Lynn Van Royen (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

The Hurt Locker van Kathryn Bigelow

met Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty

2008 – US

131′ – Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u00

OPGELET! Door het wisselvallige weer spelen we de film om 20u in onze cinema.

Begin 2010 schreef Kathryn Bigelow historie. Zij kreeg als eerste vrouw in de filmgeschiedenis de Oscar voor Beste Regie, voor de keiharde oorlogsfilm The Hurt Locker.

The Hurt Locker vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse elitesoldaten die in Irak belast is met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dreiging van de dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, breekt in de chaos een enorme chaos uit…

The Hurt Locker won 6 oscars, waaronder beste regisseur, beste film, en beste origineel scenario

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Lynn Van Royen
De Aalsterse actrice Lynn Van Royen maakte naam en faam als Kato in de televisieserie Beau Séjour van Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Ook was ze o.a. te zien in Tabula Rasa en speelde ze de hoofdrol in De Luizenmoeder. Daarnaast deelde ze haar kleine gelukjes online onder de hashtag #kleingelukske. Ze werden zó populair dat ze er eind vorig jaar een boek van uitbracht.

Meer over haar filmkeuze binnenkort.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

10.07.2021, 20:00