film

Alle films

Zomerfilm: The Square

gekozen door Malin-Sarah Gozin (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

The Square van Ruben Östlund

met Claes Bang, Elisabeth Moss en Dominic West

SE/DE/FR – 142’

2017 – Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u35

Heerlijke absurde tragikomedie over de hedendaagse kunstwereld en de moderne mens

In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst wordt het nieuwste werk van een beroemde Amerikaanse kunstenaar voorbereid: een installatie bedoeld om altruïsme te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een PR-firma in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie. Al snel escaleert het verhaal en raken zowel de museumdirecteur als het museum in een existentiële crisis.

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Malin-Sarah Gozin
Scenarioschrijver en showrunner Malin-Sarah Gozin creëerde de tv-toppers Clan, geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns en Tabula Rasa, samen met Veerle Baetens en Christophe Dirickx, geregisseerd door Kaat Beels en Jonas Govaerts. Beide series sloegen zowel nationaal als internationaal enorm aan dat er werd besloten om er Angelsaksische remakes van te maken onder het goedkeurend oog van de bedenkster.

Meer over haar filmkeuze binnenkort.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

11.09.2021, 20:00