film

Alle films

Zomerfilm: The Three Ring Circus + Ce Magnifique Gâteau !

gekozen door Sine Özbilge (De MAKERS)

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

The Three Ring Circus van Sine Özbilge

Animatiefilm met Indra De Bruyn

2015 – BE

10′

Film start om 20:00

Je bent uitgenodigd op een reis door het Three-Ring Circus: de onderbewuste gedachtegang van een meisje over de absurditeit van de wereld, gebaseerd op de filosofie van Albert Camus. Je wordt meegenomen naar een plaats waar realiteit en droombeelden in elkaar overgaan en obscure wezens hun laatste nummer brengen in het verwrongen maar fantastische circus.

Ce Magnifique Gâteau ! van Emma De Swaef en Marc James Roels

Animatiefilm met de stemmen van o.a. Jan Decleir, Wim Willaert, Sébastien Dewaele

2018 – BE/FR/NL

44′ – Nederlands ondertiteld

Zes jaar na hun veelbekroonde geanimeerde kortfilm Oh Willy…, is Ce Magnifique Gâteau ! de nieuwe stop-motion film van Emma De Swaef en Marc James Roels. Het is een 44 minuten durende middellange geanimeerde anthologiefilm die zich afspeelt in koloniaal Afrika in de late 19de eeuw, en die het verhaal vertelt van 5 verschillende personages: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier, en een jonge deserteur.

De film werd geproduceerd door de Mechelse animatiestudio Beast Animation.

Ce Magnifique Gâteau ! ging in Cannes in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs, reist de wereld rond op festivals en verzamelde ondertussen al onderscheidingen op de festivals van o.a. Annecy, Zagreb, Toronto, Ottawa en Vila Do Conde.

de MAKERS kleuren onze zomerfilms

Op zaterdag staan de MAKERS centraal. Zij fungeren als de bouwstenen van onze cinema. Zonder hen geen verhalen. Geen dialoog. Zonder hen geen films. Geen publiek. Zonder hen geen cinema. Ontdek welke straffe MAKERS deze zomer hun favoriete openluchtfilms vertonen: Musto Al Amo, Gloria Boateng, Bockie de Repper, Joke Devynck, Malin-Sarah Gozin, Anthony Nti, Sine Özbilge, Michaël R. Roskam, Supercontent, Griet Teck, Lynn Van Royen en Hendrik Willemyns.

Zij kiezen de film, zij zorgen voor de perfecte soundtrack vooraf en vertellen je graag waarom ze net deze film aan je willen voorstellen.

Sine Özbilge
Sine Özbilge is een grafisch designer en animator met Turkse roots. Ze behaalde een bachelor in Design & Arts aan de Libera Universita di Blozano in Italië en later ook een master in Animatie aan KASK. In 2019 maakte ze haar eerste professionele kortfilm #21xoxo met de steun van het VAF. De film werd vertoond tijdens Film Fest Gent, Kortfilmfestival Leuven en Anima. Sine werkt vaak samen met haar zus Imge Özbilge. Hun laatste samenwerking is Mosaic dat dit jaar te zien was op Anima, waar de film de RTBF – La Trois Award won voor Beste Animatiekortfilm.

Meer over haar filmkeuze binnenkort.

De MAKERS i.s.m. deAuteurs.

Zomerfilm: de MAKERS: Elke zaterdag van 3 juli t.e.m. 18 september 2021 vanaf zonsondergang in het parkje aan de Houtkaai.

 

31.07.2021, 20:00