kunstenaar

Alle Kunstenaars

Diederik Peeters

Diederik Peeters wordt nu en dan in het werk van collega-kunstenaars gesignaleerd, vernuftig vermomd als performer, acteur of zelfs adviseur. Maar hij blijft ook aandringen op zijn eigen artistieke brouwsels, soms in samenwerking met zorgvuldig gekozen trawanten. Hij is officieel gediplomeerd beeldend kunstenaar, per ongeluk verdwaald in de paardenstallen van de podiumkunsten. Hij maakt meestal performances, maar werd ook al betrapt op het schrijven van teksten, het bedenken van installaties en video’s of andere moeilijk te categoriseren amalgamen. Omdat Peeters aan een pathologische voorkeur voor verwarring lijdt, worden in zijn werk onmogelijke contradicties en absurde koppigheden consequent op elkaar gestapeld.

Voorstellingen van Diederik Peeters zijn onder andere Chuck Norris doesn’t sleep, he waits… (2007, met Danaï Anesiadou & Hans Bryssinck), Thriller (2009), Zanahoria (2010, met Hans Bryssinck), Red Herring (2011), Hulk (2013) and La Chasse (2015, met Julien Fournet). Deze voorstellingen werden getoond in theaters in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Tsjechië, Noorwegen en IJsland.

Samen met Hans Bryssinck en Kate McIntosh richtte Diederik Peeters SPIN op, een Brussels artist-run onderzoeks- en ondersteuningsplatform.