kunstenaar

Alle Kunstenaars

Jean-Baptiste Ganne

°1972, FR, leeft en werkt in Nice

Jean-Baptiste Ganne heeft een specifieke focus ontwikkeld op de (post-)revolutionaire bewegin-gen uit de Europese geschiedenis. Door denkers als Baudelaire, Guy Debord, Pierre Bourdieu of Marx te toetsen aan fenomenen uit de dagelijkse werkelijkheid – op bepaalde punten toont zijn werk overeenkomsten met fotojournalistiek – onderstreept Ganne de hachelijke, subversieve en hedonistische ondertonen van chaos, wanorde en collectiviteit. Zijn interventies herinneren aan de vaststelling dat instabiliteit, en niet orde, de norm van het menselijke bestaan uitmaakt: de kunstenaar eigent zich onder meer expressieve tekens uit de openbare ruimte toe, op een manier die het publieke en private met elkaar in verbinding stelt.

In 2003 – 2004 verbleef Ganne aan de Rijksacademie in Amsterdam. Ondertussen nam hij ook deel aan talrijke exposities in binnen- en buitenland. In het kader van Courtisane 2008 liet Ganne over een periode van vijf weken de boekentoren in Gent Don Quijote in morse voorlezen.

tentoonstelling

04.05-09.06.2007

Cabinet Reclus / Potential Estate

Simona Denicolai & Ivo Provoost / David Evrard / Ronny Heiremans & Katleen Vermeir / Pierre Huyghebaert / Adam Leech / Vincent Meessen