kunstenaar

Alle Kunstenaars

Jeremiah Day

1607444921-jeremiah-day-kopie

Jeremiah Day is een kunstenaar die in zijn werk gebruik maakt van fotografie, spraak en lichaamstaal. Zo wil hij politieke conflicten en opstanden opnieuw onderzoeken en hun subjectieve sporen ontvouwen. Day studeerde bij postmoderne danspionier Simone Forti en werkt vaak met haar samen. Daarbij gebruikt hij haar improvisatorische research-moving-talkingmethode als een open, ontsluierende manier van bevragen.

Hij studeerde aan de kunstafdeling van de University of California, Los Angeles en volgde les aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. In 2019-2020 behaalt Jeremiah Day een Post-Doctoraal Fellowship in Uniarts Helsinki’s Center for Educational Research and Academic Development in the Arts (CERADA), waarbij hij een onderzoek voert naar het onderwijs en het ontwikkelen van pedagogische en faciliterende modellen die ontstaan op het snijvlak van dans en beeldende kunst.

Komende solotentoonstellingen zijn onder meer de Badischer Kunstverein in Karlsruhe en de Villa Romana in Florence waar Day een grootse publieke performance zal geven. Day wordt vertegenwoordigd door Arcade in Londen en Brussel en Ellen de Bruijne Projects in Amsterdam.