kunstenaar

Alle Kunstenaars

Mat and Nikki

Mat&Nikki

Nicolas Keppens (Aalst, 1989) studeerde Audiovisuele Kunsten (Animatiefilm) aan KASK Gent. Na zijn afstuderen ging hij werken als productie coördinator voor Hans Op de Beeck. Ondertussen werkte hij gestaag voort aan een oeuvre als regisseur. In 2017 kwam zijn eerste film, ‘Wildebeest’, in co-regie met Matthias Phlips uit, In 2020 kwam daar ‘Easter Eggs’ bij. Een kinderserie ‘Abel en Loki’ en een nieuwe kortfilm ‘Beautiful Men’ zijn in ontwikkeling. Zijn interesse ligt in de cross-over tussen animatiefilm en andere vormen van narratie en autonome werken.

MAT of Matthias Phlips (Aalst, 1982) studeerde Grafische Vormgeving aan Sint-Lucas Gent. Hij werkte 8 jaar als grafisch vormgever terwijl hij een professionele carrière uitbouwde als illustrator en cartoonist. Zijn debuut ‘Vet Boek Van Sharon’ zorgde ervoor dat hij ontdekt werd door De Standaard en nu werkt als huiscartoonist van het weekblad. Sindsdien bracht hij ook de boeken ‘Daniël van Dicht’ en ‘Tijd voor beweging’ uit bij uitgeverij Lannoo en Pelckmans. MAT tekende ook al voor Nrc Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, Vier, Woestijnvis, Studio Brussel…

Samen vormen ze het artistiek duo Mat and Nikki. In 2017 brachten ze de korte Animatiefilm ‘Wildebeest’ uit, deze werd vertoond op tal van internationale festivals, won verschillende prijzen en werd genomineerd voor de European Film Awards. In hun atelier wordt ondertussen gewerkt aan een reeks schilderijen en sculpturen, geïnspireerd op de menselijke conditie en getuned door hun exuberante, onuitputtelijke fantasie.