kunstenaar

Alle Kunstenaars

Nel Aerts

Nel Aerts (°1987, Antwerpen) focust op een intermediale versus (semi-)iconische omgang met materialen en media en stelt vast hoe de positie van een kunstenaar door de wereld wordt verkleurd. Met een combinatie van tragedie, poëzie, fictie, humor en kunsthistorische referenties bevraagt ze in haar tekeningen, schilderijen als uit de hand gelopen houtsneden, performatieve video’s en sculpturale installaties de onderlinge verhouding tussen verschillende media, het kunstenaarschap en de wereld.
Haar zotte mannekes en madammekes, de figuren die ze creëert en opvoert, die uit droedels zijn gegroeid, reflecteren over de realiteit en spotten met de rol die op hedendaagse kunst wordt geprojecteerd. Ze dragen de gevolgen van contradicties: ze drinken, zijn droevig, eenzaam, verlegen en langs de andere kant ook best wel grappig.
Humor, eenzaamheid, verdriet, taboe, escapisme, de (boot)tocht, de reis, optimisme, het masker/de maskerade komen geregeld terug in haar schilderijen, collages, textiel werken sculpturen en acties. Tegelijk getuigen haar praktijk en werk ook van een hardnekkig geloof in de creatieve, materiële en bewegende kracht van hedendaagse kunst.

Sofie Van Loo, ‘Time Space Poker Face Book’, MER (Gent), [tent.cat.] Time Space Poker Face, Be-Part, Waregem, 2013