kunstenaar

Alle Kunstenaars

Onyeka Igwe

Onyeka Igwe is een kunstenaar en onderzoeker, geboren en woonachtig in Londen. Haar artistieke praktijk onderzoekt de vraag: hoe kunnen we samenleven? Ze streeft niet naar één antwoord, maar richt zich op het ontwarren van de nuances van wederkerigheid, coëxistentie en multipliciteit. Onyeka’s werk stelt zintuiglijke, ruimtelijke en tegen-hegemonische vormen van kennis centraal. Ze gebruikt het lichaam, archieven en zowel mondelinge als tekstuele verhalen als onderzoeksmethoden om vergeten geschiedenissen bloot te leggen.

Igwe had solo- en duotentoonstellingen in Bonington Gallery (2024), MoMA PS1, New York (2023), High Line, New York (2022), Mercer Union, Toronto (2021), Jerwood Arts, Londen (2019) en Trinity Square Video, Londen (2018). Haar films zijn vertoond in talrijke groepstentoonstellingen en filmfestivals wereldwijd. Ze zal deelnemen aan de groepstentoonstelling ‘Nigeria Imaginary’ in het nationale paviljoen van Nigeria op de 60e Biënnale van Venetië. Ze ontving de New Cinema Award op Berwick Film and Media Arts Festival 2019, 2020 Arts Foundation Fellowship, 2021 Foundwork Artist Prize en is genomineerd voor de 2022 Jarman Award en Max Mara Artist Prize for Women. Igwe wordt vertegenwoordigd door Arcadia Missa.  

Voor meer informatie kun je de website bezoeken: Onyeka Igwe

tentoonstelling

22.03-26.05.2024

Ritual in transfigured time

Carlotta Bailly-Borg, Gaëlle Choisne, Maya Deren, Darius Dolatyari-Dolatdoust, Onyeka Igwe, (LA)HORDE, Ula Sickle, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca