kunstenaar

Alle Kunstenaars

Rossella Biscotti

°1978, IT, leeft en werkt in Rotterdam

Het oeuvre van Rossella Biscotti draait in hoofdzaak om de vraag hoe omvattende – en vaak destructieve – historische bewegingen ingrijpen in het leven van alledag. De kunstenares is wars van elke eenzijdige vertelling van geschiedenis. De broosheid van het geheugen en de dubbelzinnigheid van documentatie zijn de middelen waarmee ze de gelaagdheid van de geschiedenis weergeeft. Hoewel haar werk een documentair karakter heeft, bouwt ze altijd een bepaalde onzekerheid in, zodat de betreffende gebeurtenis op meerdere manieren uitgelegd kan worden. (bron: Nathalie Hartjes)

Biscotti maakte onder meer video’s in Napels (L’Italia è una repubblica democratica fondata sul lavoro, 2004), Amsterdam (Vuurgevecht op de Dam, 2005) en Kaapstad (New Crossroads, 2006). Met de Nederlandse kunstenaar Kevin van Braak (en de architect Bart Schoonderbeek) werkt ze aan The Good Life (2008 – 2050), een langetermijnproject over een nieuwe vorm van (mobiel) wonen, en aan Cities of Continuous Lines, een project over het (her)gebruik van fascistische architectuur In Italië. Haar werk werd in België voor het eerst getoond in Paolo Boselli Gallery in Brussel (2005). Onlangs nam ze deel aan Looking for the Border, een tentoonstelling die georganiseerd werd door BKSM (Luk Lambrecht en Koen Leemans).

tentoonstelling

04.05-09.06.2007

Cabinet Reclus / Potential Estate

Simona Denicolai & Ivo Provoost / David Evrard / Ronny Heiremans & Katleen Vermeir / Pierre Huyghebaert / Adam Leech / Vincent Meessen