kunstenaar

Alle Kunstenaars

Simon Van Schuylenbergh

Simon Van Schuylenbergh (1994) is een Belgische performer die woont en werkt in Brussel, België. In 2017 behaalde hij zijn masterdiploma in drama aan KASK in Gent. Vanaf 2015 maakte hij verschillende ‘solos met zebra’s’, die hij opvoerde in verschillende steden in Vlaanderen en Nederland.

Simons belangrijkste artistieke interesse ligt in het creëren van gemeenschap rond artistieke praktijken en het voorstellen van verschillende productiemodi als tegenwicht voor de neoliberale ideologie die onze dagelijkse realiteit beheerst.

Van 2018 tot 2022 woonde, runde en werkte Simon in Volksroom Brussels, samen met performers Nathan Ooms, Micha Goldberg, Louis Van Haverbeke, Rosie Sommers, Sophia Rodriguez, Lydia Mcglinchey, Hanako Hayakawa en Sophia Danae Vorvilla.

In de zomer van 2019 richtte hij het performanceplatform ‘ne mosquito pas’ op, waar een gemeenschap van kunstenaars samen reflecteert over hun persoonlijke opvatting van falen en succes. Ne mosquito pas is getoond op veel officiële en niet-officiële plaatsen in België, Nederland, Frankrijk en Polen. Meer informatie: www.nemosquitopas.be

Samen met kunstenaars verbonden aan ‘ne mosquito pas’ creëren ze een eerste grootschalige groepsvoorstelling door gebruik te maken van codes van traditioneel theater om een totaal nieuwe manier van podiumwerk te creëren met de titel: “GERMAN STAATS THEATER.”

Dit seizoen treedt hij op in de opera: ‘a revue’ van Benjamin Abel Meirhaeghe en ‘Friction’ van Sophia Rodriguez.

Hugo Roelandt + Nightlife

film van Jess De Gruyter + performance door Simon Van Schuylenbergh, Helena Araújo en Charlotte Nagel