kunstenaar

Alle Kunstenaars

Wouter Krokaert

Tijdens het voorbije jaar creëerde Wouter Krokaert een reeks beeldend materiaal dat een nieuwe stap vormt binnen zijn tekenwerk. Dit werk zal getoond worden binnen een tentoonstelling die doorgaat van 18 januari tot 9 maart 2018 in het Centre Chorégraphique de Montpellier (ICI-CCN). Deze tentoonstelling is een tussenstop op weg naar een performance.

Wouter Krokaert werkte bij Netwerk Aalst enkele weken aan de voorbereiding van deze performance.

Wie geïnteresseerd is om tijdelijk gebruik te maken van onze ruimtes, kan altijd mailen naar info(@)netwerk-art.be

De zin om te tekenen bracht Wouter Krokaert ertoe om grafische vormgeving te studeren. Tijdens die studies leerde hij dans kennen als een manier om een antwoord te bieden op diezelfde zin. Tekenen en dansen zijn voor hem twee middelen die hem in staat stellen om enerzijds zijn kijk aan te scherpen, en anderzijds deze kijk te delen met anderen.
“Bij het tekenen op papier zet ik een stap achteruit om beter te kunnen observeren. Bij het dansen zet ik weer een stap vooruit om in het onderwerp binnen te dringen, maar nog steeds gaat het om een observatie. Beetje bij beetje zijn verschillende media en disciplines elkaar gaan aanvullen en dat tekenen gaan verrijken.”
Wouter Krokaert werkte onder andere samen met Meg Stuart en Gary Hill,  Rachid Ouramdane,  Claude Wampler, Emmanuelle Huynh, Yukiko Shinozaki en Heine Avdal, Pieter Ampe, Barbara Mavro Thalassitis,  Marc Vanrunxt, Germaine Kruip, Mette Edvardsen en met Christian Rizzo.

Zijn tekeningen waren te zien in de Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel, voor het Musée de la Mode et du Textile in Parijs, of ze werden getoond tijdens tentoonstellingen in bijvoorbeeld Espace le Carré in Lille, la Maison Grégoire in Brussel, museum M in Leuven, of  in het Lux in Valence.
Zijn boek Paysage avec Jeanne – waarin de tekeningen van Wouter Krokaert zijn geconfronteerd met die van Jeanne Le Peillet – werd uitgegeven bij Frémok.
Wouter Krokaert geeft les aan de faculteit architectuur van de KU Leuven, op de campussen Sint-Lucas Brussel en Gent.