residentie

Kunstenaars voor Gardens of Netwerk

Lore Bauwens, Claire Stragier, Maxime Vancoillie, Maaike Van den Abbeele zijn de vier kunstenaars die werden geselecteerd uit de open call Gardens of Netwerk. Zij bezetten deze zomer onze tuin en gaan aan de slag met vragen over ontmoeting, ontstaan en groei. Dit als metafoor voor activering en sociaal engagement. Je kan hen aan de slag zien tijdens hun residentie.

Open Studio: zaterdag 14 augustus, van 13u tot 18u

Maxime Vancoillie — Topografie van de nacht

Maxime Vancoillie vertrekt vanuit een langlopend artistiek onderzoeksproject over de architectuur in dromen. Elke droom toont een persoonlijke interpretatie van de omgeving en een ander perspectief op de werkelijkheid. Via schaalmodellen en tafelgesprekken deelt ze een veelheid aan perspectieven. Ze maakt er verschillende verzamelingen van om ze daarna naast elkaar te plaatsen. De dromen zijn het
fundament om ruimtes te bouwen vanuit de beleving en verbeelding. Zo grijpt de droom in op de werkelijke architectuur.

Lore Bauwens

Gefascineerd door handwerk, focust het werk van Lore Bauwens zich op handgemaakte tapijten. In haar voorstel staan reliëf, kleuren en de referentie naar beeldhouwwerken in de natuur centraal. Ze creëert een extra dimensie in het landschap door middel van de handgemaakte tapijten en hun zachte structuur.

Maaike Van den Abbeele

Via gesprekken met bezoekers en buurtbewoners gaat Maaike Van den Abbeele op zoek naar de ideale tuin. Met textiel en draad wil ze verhalen vormgeven om de tuin tot leven te wekken. Een doek wordt een tuin als metafoor voor een plek waar dialoog, ontmoeting en ontspanning mogelijk zijn.

Claire Stragier — Animal sees art

Claire Stragier positioneert zich als kunstenaar-vogelaar. Ze gaat op zoek naar een gemeenschappelijke beeldtaal voor mens en dier. Door middel van observaties en bevragingen brengt ze de vogels van Aalst Rechteroever in kaart. Via kleine kunstingrepen verbetert ze de leefomstandigheden van de vogels en maakt ze ze zichtbaarder voor de buurbewoners.

02.07.2021—19.09.2021