residentie

While Holding The World In Our Hands, We Lost Control

Alice Saadi

De pakhuizen van Netwerk Aalst waren twee maand lang de studio van Alice Saadi.
While Holding The World In Our Hands, We Lost Control is het resultaat van haar residentie.

Verlaten plekken kunnen een poëtische en suggestieve kracht in zich dragen.
Alice Saadi zoekt in haar werk naar een manier om dit zichtbaar te maken. Haar keuze om op kleine schaal te werken is een reflectie op de perceptie en fysieke positie die we als toeschouwer hebben bij het beleven van dergelijke verlaten oorden.

De schaal van alledaagse voorwerpen manipuleren kan onze zintuigelijke ervaring in verwarring brengen. We worden uitgedaagd om onze manier van kijken naar de wereld te veranderen. We kunnen meer aandacht besteden aan elk detail, net omdat we vanuit deze positie alles kunnen overzien. Dit standpunt creëert een interessante relatie tussen de kijker en de wereld op schaal, een standpunt van waaruit het mogelijk is de wereld in één beweging te verbrijzelen.

Het gevoel dat we die kleine wereld kunnen controleren heeft ook gevolgen voor de manier waarop we omgaan met informatie. Het wordt makkelijk om de contouren te zien, grenzen vast te stellen en limieten aan te duiden. De miniatuurwereld is een wereld die we kunnen controleren, dat geeft ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit staat in schril contrast met de echte wereld die op zoveel verschillende manieren enorm en onbevattelijk is.

Alice Saadi (Frankrijk, 1995) woont en werkt in Brussel, studeerde in 2019 af aan de Ecole de Recherche Graphique (ERG) en heeft eerder tentoongesteld in Château d’Eau de Bourges, Frankrijk, 2017 – Gallery Esbama-MoCo, Frankrijk, 2017, 2016 – Galerie Aperto, Frankrijk, 2016 – Château de Lavérune, Frankrijk, 2015.

PRAKTISCH

Opening op zaterdag 28 september 2019 – Vanaf 14u

Open van 29 september 2019 tot en met 20 oktober 2019

Openingsuren

  • donderdag en vrijdag, van 13u tot 17u
  • zaterdag en zondag, van 11u tot 17u

Combineer deze expositie met een bezoek aan de stadstentoonstelling ALIAS.

10 internationaal gerenommeerde kunstenaars tonen hun werk op verschillende
plaatsen in de stad Aalst. Meer info kan je hier vinden

28.09.2019—20.10.2019