tekst

De Zonneroos

Inspirerend school project o.l.v. REKKER

Zo maak je een stop-motion-film met de hele school!

Leerkrachten Marijke, Eva en Griet zijn trots op hun leerlingen. Aan de Buitengewone Basisschool De Zonneroos in Aalst maakten de leerlingen van de hele school gedurende enkele maanden samen een prachtige stop-motion animatiefilm van 10 minuten. Ze werden hierin professioneel ondersteund door vzw Rekker, Cultuurcentrum De Werf, filmhuis Netwerk en Utopia Aalst.

Zowel het resultaat als de weg ernaartoe mogen getoond en gevierd worden. Het project eindigde met een filmvoorstelling in een heuse filmtent, met tentoonstelling van de ‘making of’ en awards voor alle klassen.

 

Wil jij ook aan de slag met stop-motion in jouw klas? Dat kan!

REKKER organiseert filmtrajecten voor scholen, waarin je leerlingen alle stadia doorlopen om mooie animaties te maken. Je kan kiezen uit 3 formules: een kennismaking geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met stopmotion animatie, starten met stopmotion zet je op weg om je eigen animatiefilm te maken en een meerdaags REKKER filmproject wordt van a tot z door het artistiek team begeleid.

Bekijk de ‘making of‘ of lees alles over dit inspirerend project op Cultuurkuur.

TIP!
Met de dynamoPROJECT-subsidie neemt voor jou de financiële drempels weg. Je krijgt tot 2000 euro voor jouw artistiek project op school. Lees de voorwaarden van een dynamoPROJECT.

29.06.2023