tentoonstelling

Alle Programma

A day in the park

Samen met de residenten van Gardens of Netwerk, Inside Out en Kunstoever zwaaien we op 19 september de zomer uit.

Netwerk Aalst vierde dit jaar de zomer samen met jou. Een zomerprogramma vol toffe activiteiten aan de Houtkaai stond in het teken van sfeer en gezelligheid voor de buurt en door de buurt.

A DAY IN THE PARK

Lore Bauwens, Claire Stragier, Maxime Vancoillie en Maaike Van den Abbeele zijn de vier kunstenaars die werden geselecteerd voor een residentie in Gardens of Netwerk. Zij bezetten deze zomer onze tuin en tonen op 19 september hun werk.

MAXIME VANCOILLIE vertrekt vanuit een langlopend artistiek onderzoek naar de architectuur in nachtdromen. Tijdens de residentie werkt Maxime aan een reeks schaalmodellen afkomstig van nachtdromen verzameld bij bewoners langs de N9. De modellen vormen de aanleiding voor een Spatial Dreaming Matrix. Een gespreksvorm waar deelnemers een collectief ruimtelijk geheugen exploreren en vragen stellen over de omgeving waarin we leven. ‘Hoe ziet de publieke ruimte eruit in onze nachtdromen? In welke ruimtes voelen we ons geborgen en beschermd? Kunnen we ruimtes van verlangen, weerstand of angst afleiden?’ Neem deel aan het gesprek, schrijf je in.

Gefascineerd door handwerk, focust het werk van LORE BAUWENS zich op handgemaakte tapijten. Reliëf en kleuren staan centraal. Referenties naar de kunstgeschiedenis, vooral beeldhouwwerken uit de klassieke Romeinse en Griekse kunst vind je terug in haar composities.

Via gesprekken met bezoekers en buurtbewoners en met zich zelf is MAAIKE VAN DEN ABBEELE op zoek naar de ideale tuin. Wat is een tuin, wat betekent het en hoe wil ik deze beleven en ervaren? Met textiel werkt ze een deel van een tuin uit, een doek wordt een tuin als metafoor voor een plek waar dialoog, ontmoeting en ontspanning mogelijk zijn.

Tijdens de residentieperiode ging CLAIRE STRAGIER op zoek naar de vogels van de Rechteroever, met het parkje aan de Houtkaai als vertrekpunt. Ze bouwde een nestkast op maat van een kunstenaar-vogelaar om buiten te kunnen werken en de vogels in het park beter te observeren. Samen met de resultaten van een volksbevraging leidt dit tot een reeks performances voor en over vogels.

OPENING BUITENEXPO KIJK AALST IN DE OGEN

Vind jij ook dat iedereen erbij hoort in Aalst? Dat iedereen uniek is en dat die eigenheid juist een meerwaarde vormt voor de stad? Met het Inside Out project willen we die Aalsterse diversiteit vieren.
69 Aalstenaren lieten zich fotograferen om dit statement te ondersteunen. Ontdek de portretten vanaf 19 september op het gebouw van Netwerk Aalst.

SLOTMOMENT KUNSTOEVERS 21

Kunstoevers loopt nog tot 19 september. Bezoek de openluchtexpo, ontdek de Tafels van Vermenigvuldiging en zak af naar het slotmoment. Deze editie van Kunstoevers wordt afgesloten in onze tuin, met een drankje en optredens van o.a. Tim Supply.

Programma

Vanaf 13u doorlopend: Button-workshop, Tentoonstelling A day in the park, Tentoonstelling If I Could Wish for Something

13u30: Spatial Dreaming Matrix met Maxime Vancoillie. Schrijf je in.

15u: Slotmoment Kunstoevers, aansluitend een receptie met muziek van Tim Supply

16u: Feestelijke Opening buitenexpo Kijk Aalst in de ogen van Inside Out, met ijsjes en Balkan muziek

16u: Spatial Dreaming Matrix met Maxime Vancoillie. Schrijf je in.

17u: Performance Claire Stragier

17u30: Optreden Jaunk

19.09.2021-

Kunstenaars