tentoonstelling

Alle Programma

Aglaia Konrad

Das Haus (ausgestellt)

Sleutelwerk van deze tentoonstelling wordt de nieuwe film Das Haus. Het werk sluit aan bij de reeks 16mm films Concrete en Samples, waarin Aglaia Konrad haar cinematografisch onderzoek naar sculpturale architectuur steeds verder uitdiept.

De nieuwe film werd gedraaid in het huis Van Wassenhove, ontworpen door architect Juliaan Lampens in Sint-Martens-Latem. De kunstenaar tast de mogelijkheden van het medium film af om, voorbij het louter documentair registreren, een zintuiglijke, soms zelfs sensuele architecturale ervaring te genereren. Das Haus overstijgt het louter registrerende, dankzij een innemende montage van het precaire camerawerk.

Das Haus wordt als ruimtelijke installatie als première in Netwerk getoond in een solopresentatie. De tentoonstellingsarchitectuur is een ontwerp van de kunstenaar in nauwe samenwerking met architect Kris Kimpe. Op zondag 6 april krijgt de film een eerste screening op het Courtisane Festival in Gent (cinema Sphinx).

De film werd geproduceerd door Auguste Orts, in co-productie met Courtisane, gesteund door het Vlaams audiovisueel fonds, Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst, UGent (Vakgroep Architectuur & Stedenbouw, Afdeling Communicatie, Afdeling Facilitair Bureau), LUCA Sint-Lukas Brussel, Stichting Juliaan Lampens, Fotohof Salzburg en Provincie Oost-Vlaanderen.

Opening ZA 05.04 2014 – 20:00

06.04.2014-15.06.2014

Kunstenaars

kunstenaar

Aglaia Konrad