tentoonstelling

Alle Programma

Bram De Jonghe

Brushless Thoughts / De heldere essentie van de schemering

Openingsevent ZA 28.01.2017 14:00 > 16:00

De sculpturen, tekeningen en video’s van Bram De Jonghe tonen zich in de manier waarop ze tentoongesteld worden. Architecturale ingrepen en machinale sokkels ontmantelen de logica van de tentoonstellingsruimte en installeren een autonome ruimtelijke choreografie die de blik en navigatie van de toeschouwer naar de hand zet. Dit sculpturaal speelveld dient als voedingsbodem voor poëtische overpeinzingen die de zintuigen van de kijker op scherp zetten. Een associatief spel met conventies en verwachtingspatronen die de kunstenaar al dan niet toepast of invult, opent ruimte voor verbeelding en verwondering.

Bram De Jonghe onderzoekt de materiële en mentale condities van het kijken, en de tegenwerkingen die dit bemoeilijken. Met zijn sculpturale machines probeert hij onuitputtelijk (en wellicht tevergeefs) deze fricties buiten werking te stellen en een zo zuiver mogelijke vertaling te maken van een gedachte naar een beeld.

Brushless Thoughts / De heldere essentie van de schemering is de eerste solotentoonstelling op Belgische bodem van de in Nederland wonende (Belg) Bram De Jonghe.

Op zondag 26 februari is de tentoonstelling uitzonderlijk niet toegankelijk vanwege Aalst Carnaval. Het Netwerk Café is open, liefhebbers van de carnavalstoet zijn van harte welkom.

28.01.2017-12.03.2017

Gerelateerd programma

Bram De Jonghe

Brushless Thoughts / De heldere essentie van de schemering

Kunstenaars

kunstenaar

Bram De Jonghe