tentoonstelling

Alle Programma

Afstudeerprojecten ’20 – ’21

Voor een generatie afgestudeerde leerlingen aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten DKO Aalst, hogere graad en specialisatiegraad van de schooljaren 2020-2021, organiseren de leerkrachten een overzichtstentoonstelling, in Netwerk Aalst, aan de Houtkaai 15. De tentoonstelling is van 2 april tot en met 17 maart gratis te bezoeken, steeds van donderdag tot en met zondag van 13 uur tot 18 uur. Nu de coronamaskers kunnen vallen én we het publiek opnieuw welkom mogen heten, voorzien we voor deze tentoonstelling een feestelijke opening. Iedereen is er van harte welkom op zaterdag 2 april, vanaf 13u, in het foyer van Netwerk Aalst.

​Door de coronapandemie studeerden deze leerlingen af in bizarre omstandigheden. Plots werd omgeschakeld naar afstandsonderwijs en naar beperkte lesmomenten in kleinere groepen. Mondmaskers hielden ons op afstand van elkaar. Zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen waren dit zeer uitdagende jaren. Maar de kwaliteit van het werk bleef opmerkelijk bijzonder. De leerlingen getuigden van een grote veerkracht. Helaas konden deze mooie artistieke inspanningen tot op heden niet beloond worden met de jaarlijkse overzichtstentoonstelling op de academie. Het publiek kon het vele werk helaas niet komen bewonderen.

Om deze reden kon de academie rekenen op Netwerk Aalst die ons tijd en ruimte biedt om onze leerlingen terug aan het publiek voor te stellen.

02.04.2022-17.04.2022