tentoonstelling

Alle Programma

Four Flags

Aan de gevel van Netwerk Aalst kan je opvallende vlaggen spotten van het kunstproject Four Flags. De vlaggen werden ontworpen door verschillende kunstenaars. Tot eind juli 2020 veranderen deze vlaggen wekelijks. Zo krijgt de Aalstenaar 30 verschillende ontwerpen te zien.

Het ontstaan van het kunstproject

Het idee voor Four Flags ontstond toen kunstverzamelaars Julia Mullié en Nick Terra op de vensterbank van hun huis in Amsterdam van de zon genoten en hun oog viel op enkele vlaggenhouders. Ze besloten kunstenaars uit te nodigen om een vlag te ontwerpen en hen zo te ondersteunen in deze moeilijke periode. De vlaggen biedt Four Flags immers te koop aan.

Four Flags in België

Om Four Flags te ondersteunen kocht de Belgische verzamelaar Siska Bulkens de volledige serie en geeft deze in bruikleen aan non-profitinstellingen. Met de hulp van curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte reisden dertig vlaggen langs Aalst, Gent, Brussel, Waregem, Grimbergen, Antwerpen en Genk.

Netwerk Aalst droeg dit kunstproject met groot enthousiasme uit: “Ook tijdens corona blijft kunst een manier om te dromen. En als we dat niet kunnen in onze cultuurhuizen dan trekt kunst even de straat op. Zeker in een periode waarin alles on hold is geplaatst of virtueel plaatsvindt, is dit belangrijk. Ook het symbool van de vlag is veelzeggend,” zegt Pieternel Vermoortel, artistiek directeur bij Netwerk Aalst.

Publicatie

De publicatie Four Flags wordt te koop aangeboden bij Netwerk Aalst voor €2.

Verkoop

Elke vlag wordt als editie van 4 (+1 AP) geproduceerd en verkocht aan €150 per stuk (excl. verzendkosten). De volledige opbrengst gaat naar de kunstenaar.

Meer?

Volg Four Flags online via de Instagramaccount @fourflags2020.

Lees het artikel ‘Four Flags’ – een initiatief van Nick Terra en Julia Mullié op Metropolis M.

30.04.2020-