tentoonstelling

Alle Programma

Gábor Ősz

Three by Three

De solotentoonstelling Three by Three van de Hongaarse kunstenaar Gábor Ősz (°1962, woont en werkt in Amsterdam) geeft een vrij omvattend en divers overzicht van zijn oeuvre. De ruimte in Netwerk biedt de kunstenaar de mogelijkheid om naast een uitgebalanceerde selectie bestaande fotowerken en films uit het laatste decennium ook het nieuwe werk Das Fenster in een monumentale projectie te tonen.

Een fascinatie voor de observatie van de werkelijkheid en de relatie tussen de mens en de ruimte die hem omringt, ligt aan de basis van het werk van Gábor Ősz. Door het gebruik van analoge fotografische procedés als de camera obscura ontstaan ingetogen en esthetisch scherp geprofileerde fotowerken. Een constante factor is de reflectie over het moment waarop een beeld ontstaat en als dusdanig wordt gepercipieerd. In zijn meest recente filmwerk neemt hij het autoreferentiële aspect van het filmproces als uitgangspunt: hoe ontstaan beelden en hoe genereren zij elkaar.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt een monografische publicatie, uitgegeven door MER. Paper Kunsthalle.

De tentoonstelling komt tot stand in co-productie met het Ludwig Museum in Budapest en reist na de presentatie in Netwerk naar Hongarije.

Courtesy: Gallery Loevenbruck, Paris
Still from: Blow-up (2010)

€ 1

07.04.2013-16.06.2013

Gerelateerd programma

tentoonstelling

12.06.2011

Radical Autonomy / nieuwe werelden van niks

Karla Black / Etienne Chambaud / Edith Dekyndt / Simon Dybbroe Møller / Sean Edwards / Ryan Gander / Mark Geffriaud / gerlach en koop / Ane Mette Hol / Benoit Maire / Navid Nuur / Gabor Ösz / Mark Pimlott / Gert Robijns / Joëlle Tuerlinckx