tentoonstelling

Alle Programma

Une Quarantaine

Une quarantaine is een krant die opborrelde uit het vlakke water van de historisch ongeziene coronacrisis, een periode waarin een bruisende, kolkende samenleving noodgedwongen voor anker kwam te liggen.

Quarantaine, een veertigtal, betekent niet alleen het aantal dagen wachten voor aanmerende schepen in Venetië ten tijde van de Zwarte Dood, maar is ook het aantal artiesten uit het ruime vaarwater der kunsten dat toch de mogelijkheid zag om nu fysiek samen te komen, en wel op papier, in deze krant. Elke deelnemer voer in isolement zijn eigen koers, laverend door de nauwe vaargeul van dit historische en culturele ogenblik, met niets meer in het vizier dan een onzekere toekomst. De beeldende, tekstuele en conceptuele bijdragen in deze krant zijn samengebracht door Jeroen Los, William Ludwig Lutgens en Kasper De Vos.

Je kan je gratis exemplaar ophalen bij Netwerk Aalst. Krijg je de krant liever thuis bezorgd? Dat kan! Mail unequarantaine.edition@gmail.com (€9 + verzendkosten).

Deelnemende kunstenaars

Anna Godzina & Yannick Heeren, Anthony Colclough, Benjamin Verdonck, Chantal van Rijt, Charif Benhelima, Che Go Eun, Dennis Tyfus, Dieter Durinck, Elias Ghekiere, Ella Deburca, Els Dietvorst, Evelin Brosi & Elvis Bonier, Femmy Otten, Guy Rombouts, Henk Visch, Jeroen Los, Jura Shust, Karl Philips, Kasper De Vos, Kathe Burkhart, Koen Theys, Leander Schönweger, Liesbeth Henderickx, Maarten Van Roy, Maica Garnica, Micha Wertheim, Michaël Van Remoortere & Lies Van Loock, Michiel Burger, Michiel Vandevelde & Ward Heirwegh, Nicolas Provost, Onejoon Che & Sun A Moon, Filip Vervaet, Pieter De Clercq, Sophie Nys, Sven ‘t Jolle, Tom Lanoye, Vesna Faassen & Lukas Verdijk, Wesley Meuris, Wessel Verrijt, William Ludwig Lutgens, Wouter Poolman & Lukas Verstraete, Zena Van den Block & Idris Sevenans, Helen Anna Flanagan, Jonathan Paepens, Vincent Van Meenen

Mede mogelijk gemaakt dankzij:

M HKA, Netwerk Aalst, M Museum, Frans Masereel Centrum, Z33, STUK, Huis voor Dans, Beeld en Geluid, De Singel, De Brakke Grond, Hisk, Plus One en JVT.

Over het redactieteam

William Ludwig Lutgens (1991°) en Jeroen Los (1990°) leerden elkaar kennen tijdens hun grafische opleiding aan het Sint Lucas Antwerpen.

Los werkt als illustrator en vormgever voor diverse media. In 2017 verscheen Bella, een postapocalyptische beeldroman in samenwerking met Joost Vandecasteele. Tussen de posters, publicaties en illustraties door timmert hij verder aan de weg.

Lutgens koos voor de weg van de beeldende kunst. Na een Manama of Research in Art zat hij op het Hisk in Gent, waar hij Kasper De Vos (1988°) leerde kennen.De Vos volgende een opleiding beeldhouwkunst aan het sint Lucas Antwerpen en het Kask in Gent.

Lutgens en De Vos worden beiden gerepresenteerd door PLUS-ONE Gallery in Antwerpen en tonen hun werk op regelmatige basis. Zo was het werk van Lutgens onder andere te zien in de groepstentoonstellingen By your trace, by your shadow in Seoul Museum of Art, DISSIDENCE in Z33, Nankan bij Surplus Space in Wuhan, en had hij solo’s met De Muur in De Warande, Het Kabinet in CIAP en Please play by the rules in Gallery Gallery. Ook won hij in 2017 enkele prijzen zoals de Eeckman Art Prize in Bozar, de tweede prijs in de Art Contest van de Boghossian Foundation en werd hij dit jaar nog laureaat van de Gaverprijs voor schilderkunst.

Het werk van De Vos was onder andere te zien op het Antwerpse stadsparcours Ecce Homo, Balls&glory bij Rodolph Jansens en de groepstentoonstelling in Kunshalle Wenen How To Live Together-. Hij exposeerde solo in de Brakke Grond in Amsterdam en bij Emergent In Veurne.

05.06.2020-