tentoonstelling

Alle Programma

Untitledment

Lucile Desamory

In Untitledment onderzoekt Lucile Desamory de thema’s emancipatie en autonomie als artistieke vraagstukken. Door middel van video, schilderkunst en geluid probeert ze methoden te vinden om een sprakeloze ruimte te construeren, waarbij ze balanceert tussen leegte en een autonome zone. Desamory koestert al lang een fascinatie voor tegenstrijdige, vloeiende herinneringen en vergeten verhalen, die ze verkent door verschillende media te combineren zoals installaties, films en live optredens. Met de titel van de installatie benadrukt Desamory de artistieke vrijheid om een ongedefinieerde ruimte te scheppen: een “terrain vague”.

Monteur: Isabell Spengler; Geluid en muziek: Nicholas Bussmann; Kleurcorrectie: Till Beckmann; Fotograaf: Sophie Watzlawick; Grafisch ontwerp: Formula Projects; Productie en opdrachtgever: Steirischer Herbst 

Concert

Tijdens Club Ritual. A Social Event Choreographed in the Manner of a Dance brengen Carola Caggiano & Lucile Desamory hits van Dalida, Mina, oude Poolse cabaretliederen en Schubert Lieder ten gehore. Met of zonder microfoons dwalen ze door deze bekende melodieën die dienen als vaartuigen voor emoties.

In het Nederlands, Arabisch, Frans, Italiaans, Engels en Jiddisch nodigen Desamory en Caggiano je uit in een opwindende klaagzang. Met hun speciale gasten, Alina Sargsyan en Nicholas Bussmann, veroorzaken ze een geroezemoes en streven ze naar een delirieuze staat van gemeenschap.

22.03.2024-26.05.2024

Kunstenaars