concert

Alle Programma

aLOSTaSOULS # 13: Damo Suzuki & Comasport / Drekka…

Damo Suzuki (JP) & Comasport (BE/UK)
De in 1950 geboren Japanner Kenji ‘Damo’ Suzuki werd beroemd als zanger van de legendarische Krautrockgroep Can. Het verhaal gaat dat Can’s Holger Czuckay en Jaki Liebezeit Suzuki als straatzanger aantroffen voor een café in Munchen in 1970. De beide rocksterren – want dat waren ze toen al – waren zo onder de indruk van de Japanner, dat ze hem voor hun groep vroegen en Damo ging nog diezelfde avond met Can het podium op.
Hij is te horen op klassieke Can-albums als Tago MagoEge Bamyasi en Future Days. In de jaren tachtig vormde hij de Damo Suzuki Band met Can’s Jaki Liebezeit op drums. Tegenwoordig verkent hij de grenzen van de stemimprovisatie. Dat doet hij door – een beetje in de stijl van Bob Dylan – in een soort Never Ending Tour de aardbol rond te reizen en overal met plaatselijke musici te improviseren. Tijdens aLOSTaSOULS gaat hij een muzikale ontmoeting aan met Comasport (England meets Alosta) en meer nationaal geweld (tbc).

www.alostasouls.be

Drekka Drekka
Drekka Drekka is Michael Anderson, singer-songwriter in de hedendaagse traditie van Animal Collective en tevens bezieler achter het Blue Sanct label. Begin dit jaar kwam zijn cd Extractioning uit. Verwacht u aan vreemde popsongs doorspekt met veel psychedelische collages, acid folk, softnoise en krakende lo-fi experimenten. Voor fans van Devendra Banhart, Microphones, Xiu Xiu, Flying Saucer Attack

14.11.2005 20:30