concert

Alle Programma

Anthea Caddy / Helena Gough / Robin Hayward / Tim Hecker

Anthea Caddy is een Australische celliste die de relatie tussen ruimte en geluid onderzoekt. Live improviseert ze in het absolute duister, en maakt ze de verduisterde ruimte via geluid tastbaar.

De Britse Helena Gough focust op dezelfde relatie tussen ruimte en geluid, maar eerder op reductionistische wijze: ze schraapt, ook in het volledige duister, minieme geluidsfragmenten samen en boetsteert ze tot elektronische geluidslandschappen.

Tubaspeler Robin Hayward presenteert Nouveau Saxhorn Nouveau Basse, een ode aan de Saxhorn nouveau basse, een vergeten instrument dat Adolphe Sax in 1851 ontwikkelde, maar nooit succes had. Hayward liet een bedrijf een microtonale tuba creëren, waarmee hij in interactie gaat met een installatie die bestaat uit zeven speakers.

De Canadese Tim Hecker trok vorig jaar naar IJsland om samen met Ben Frost in de enige kathedraal die het land rijk is het orgel op te nemen. Op zijn meest recente plaat Ravedeath 1972 – een subtiele hint naar techno en ravemuziek – bouwt hij met die opnames prachtige geluidssculpturen die klinken als een dwaaltocht over een gletsjer.

30.04.2011 20:30