concert

Alle Programma

Azure Mortal / Alessandro Bosetti & Chris Abrahams

Azure Mortal is het nieuwe avontuurlijke project van Dirk Swartenbroekx (Buscemi) waarmee hij sinds 2011 elektronische avant-garde muziek en low-frequency composities creëert voor installaties, films en choreografieën. Zelf omschrijft Swartenbroekx het als dark ambient, geïnspireerd door de muziek van Nurse With Wound, Throbbing Gristle, Coil, Ornette Coleman en Steve Reich.

Intussen is Azure Mortal uitgegroeid tot een volwaardig project, mét live band, met ondermeer Rodrigo Fuentealba (gitaar), Elias Devoldere (drums) en Ernst Löw (spoken word).

Visuals: The End of Society – Frame 3
Duur: 61 minuten
Uitvoering: Rudi Eurlings

 

‘Sobere hypnotiserende melodieën begeleidt door ritselende elektronica en een croonende breekbare stem over simpele, minimale pianoklanken’. Zo zou je de tweede plaat A Heart That Responds to Schooling van Alessandro Bosetti en Chris Abrahams kunnen samenvatten. Maar wat vooral opvalt is de intimiteit van de plaat, net alsof Bosetti en Abrahams vlak naast je staan. Een betoverende sfeer die live helemaal tot zijn recht zal komen in de setting van Netwerk.

Chris Abrahams is pianist en vooral gekend van de Australische groep The Necks, met Tony Buck en Lloyd Swanton, die in 2013 nog voor een uitverkocht Netwerk speelde. Sinds de jaren ’80 bracht Abrahams 5 soloplaten uit en dook hij regelmatig op in de improv scene, zowel in Australië als in Europa.

Alessandro Bosetti is een Italiaanse componist, performer en geluidskunstenaar met Marseille als uitvalsbasis. Zijn werk spitst zich toe op de muzikaliteit van taal en het sonore aspect van de verbale communicatie. Zo gebruikt hij misverstanden, vertalingen en interviews als basis voor zijn abstracte composities. Eerder speelde hij zowel solo (in 2006) als met zijn project Trophies (in 2009) in Netwerk.

16.10.2015