concert

Alle Programma

Berlin Night

Van Berlin-am-Spree naar Berlin-am-Dender: na de presentatie van Annual 06 spinnen de muzikanten van de labels ~scapeKitty-Yo en Monika Enterprise een avond vol elektronica van Berlijnse origine uit. Naar aanleiding van de tentoonstelling BAROQ at the GRIDIRON HOTEL werd een concertenreeks samengesteld met de fine fleur van de internationaal georiënteerde muziekscene uit de Duitse metropool.

Tijdens Documenta X richtten het duo Lillevan en Marc Weiser Rechenzentrum (Kitty-Yo) op. Beide heren gaan tijdens concerten op zoek naar een evenwicht tussen auditieve en visuele media. Hun muziek komt vaak in de buurt van minimale techno, met accenten die naar dub, avant-garde, ambient en digitale hiphop verwijzen. Tijdens het concert in Netwerk geven ze een voorsmaakje van hun nieuwe plaat.

Pole meets Mapstation (~scape) is een recent live-project van Stefan Betke en Stefan Schneider. Pole meets Mapstation was oorspronkelijk een eenmalige samenwerking naar aanleiding van een benefietconcert, maar krijgt binnenkort een onverwacht vervolg op plaat, met de release van een 7” single. Betke (aka Pole) is bekend omwille van zijn minimale dubmuziek. Zijn meest recente album Steingarten krijgt een geheel eigen geluid door het gebruik van diepe bassen en een krachtige, soepele productiestijl. Schneider (aka Mapstation) is vooral gekend van To-Rococo-Rot. Zijn meest recente soloplaat Distance told me things to be said is typisch ~scape: een herkenbaar, warm geluid van dub met een exotische, jazzy touch.

Gudrun Gut is één van de meest befaamde figuren uit de Berlijnse underground. Ze speelde mee met Einstürzende Neubauten, Matador en Malaria!. Vandaag is ze de bezielster van het uitstekende label Monika Enterprise (dat groepen verdeelt als Barbara Morgenstern, Milenasong, Laurenz Pike). Op haar laatste plaat I put a record on wordt haar evocatieve, doorleefde stem met minimale techno en instrumentale experimenten in de verf gezet.

Milenasong (Monika Enterprise), het project van Sabrina Milena, brengt muziek die abstracte beelden evoceert. Het lijkt wel alsof de Noorse singer-songwriter met verf en penseel een patchwork van geluiden maakt. Haar intimistische, ingetogen nummers worden met ambientcollages en onderwaterstemmen tot schilderachtige composities opgebouwd.

16.05.2007 20:00