concert

Alle Programma

Circuit des Yeux / Ensemble Economique

Twee intrigerende donkere bands, ideaal voer op deze eerste dag van de herfst. Goodbye Summer, Hello Autumn.

In de Amerikaanse underground elite geldt Circuit des Yeux alias Haley Fohr als een klinkklare belofte. Het werk van de jonge artieste uit Chicago raakt zowel het persoonlijke als het universele. Haar muziek belichaamt de complexiteit van menselijke emoties, zoekt balans tussen tederheid en zorg, extase en horror. Ze gebruikt daarbij het complete herkenbare emotionele spectrum. Fohr heeft een erg opvallende stem, een onderkoelde bariton waar de meeste songs omheen zijn gebouwd. Voor haar recentste plaat In Plain Speech dook ze voor het eerst de studio in met enkele van de meest progressieve muzikanten uit Chicago waarvan er een aantal in Netwerk ook bij zullen zijn.

Connecting the dots between PJ Harvey, the self-destructed dirges of The Stooges and mutated free-jazz vocalist Patty Water in a primal meditation.

Ensemble Economique is het éénmansproject van Starving Weirdos’ Brian Pyle. Hoewel hij uit Californië komt, vinden we van de zonnige sfeer echter weinig terug in zijn muziek. Wel integendeel. Met EE maakt Pyle een mengelmoes van shoegaze, softnoise, droompop en experimenten, gestoken in die heerlijke 4ad-atmosfeer van vroeger en af en toe voorzien van dromerige zang. Pyle bracht al meer dan 20 albums uit op labels als Not Not Fun, Dekorder, Shelter Press en Denovali Records. Op zijn recentste plaat Melt Into Nothing brengt hij voor eerst een meer melodieus geluid naar voren.

21.09.2015