concert

Alle Programma

Dean Blunt / RMillis

Dean Blunt is een van de meest enigmatische figuren in de hedendaagse underground scene. Er zijn inmiddels zo veel verhalen over hem in omloop dat het niet meer duidelijk is wat nu wel en niet waar is. Waarschijnlijk is hij afkomstig uit London-Hackney en woont wellicht in Lissabon. Het zou kunnen dat hij lid is van The Nation of Islam of dat hij professioneel bokser is geweest en dat hij opgroeide met dub en grime…

Feit is wel dat hij, na zijn samenwerking met Inga Copeland – onder hun eigen naam of als Hype Williams – tegenwoordig solo opereert en met The Redeemer een van de strafste albums van 2013 heeft gemaakt. Zowaar een romantisch en sensueel break-up album met Dean’s warme soul stem op de voorgrond. Een prachtige plaat die meer vragen oproept dan antwoorden geeft. In het verlengde ligt Stone Island, een Russische download-only, die in het najaar plots opdook. Ook tijdens zijn performances neemt hij u mee in zijn bizarre dromen en laat u bij het ontwaken achter met nog veel meer vragen. Intrigerend.

RMillis houdt ook wel van een zweem mysterie rond zijn werk – let the music speak for its little self. Zijn laatste soloplaat Relief bevat etnische field-recordings, psychedelische drones, orkestrale Hollywood scores, hypnotiserende synth ambient en vervlogen sounds uit 78-toerenplaten. Geluiden losgerukt uit verschillende tijd- en ruimtezones die perfect samensmelten in de wereld van RMillis. Het bewijs dat multikulti kan werken.

Robert Millis is bezieler van Climax Golden Twins (vaak vergeleken met Seattle stadsgenoten Sun City Girls), documentaire-filmmaker, globetrotter en fervent verzamelaar van 78-toerenplaten. Voor Sublime Frequencies stelde hij enkele straffe anthologieën samen met zeldzame Zuidoost Aziatische muziek.

20:00 RMillis
21:00 Dean Blunt

€ 13
€ 10 voorverkoop

Voorverkoop via info@netwerk-art.be of 053 70 97 73

Opgelet: in deze voorstelling wordt een stroboscoop gebruikt. Mensen die lijden aan lichtgevoelige epilepsie kunnen hier last van ondervinden. De voorstelling is daardoor voor hen minder geschikt.

23.05.2014