concert

Alle Programma

Donato Wharton & Anita Leib

Donato Wharton leeft en werkt in Stuttgart. Wharton brengt muziek op het City Centre Offices label. Eerder maakte hij muziek voor theater, en recentelijk ook voor film, voor de in 2004 verschenen kortfilm Built to Dream van Armin Franzen. Donato Wharton werkt momenteel aan een nieuw album en plant een samenkomst tussen auditieve en visuele delen.

Anita Maria Leib is een videokunstenares werkzaam in Keulen en Berlijn. Momenteel studeert ze aan het KHM (Kunsthochschule für Medien), de Keulense School voor Mediakunst. Donato Whartons muziek is bedoeld om een geestelijke en emotionele interactie bij de individuele luisteraar teweeg te brengen. Het is bezinnende muziek, om van weg te dromen, te denken. Daarom werd het een noodzaak een andere presentatieplatform te kiezen dan een club of concertzaal. Omwille van dezelfde reden brengt hij geen live acts.

Donato’s installatie gaat gepaard met videobeelden van Anita Leib. De tentoonstelling Sugar-free in de Netwerk Galerij zorgt voor een bruikbaar frame voor de ontvangst van de muziek die Donato maakt in combinatie met de visuele extensie bereikt door Anita Leib. Voor haar werk Trabanten gebruikt Anita Leib digitaal samengestelde beelden van typische Duitse Alpenlandschappen. Een afstandelijk, onaards oog draalt door bijna feeërieke landschappen, in de onmogelijkheid om de omgeving te beroeren, van alles afgescheiden door een onbuigzaam paneel glas. Twee mensen worden gezien, reizend door dit bevroren Duitsland, in de onmogelijkheid om elkaar aan te raken of deel te worden van wat hen omgeeft. Als de film vordert lijken de landschappen steeds meer als visies van een andere planeet te verworden.

01.05.2005