concert

Alle Programma

Elektro Guzzi / Frank Bretschneider

2009, Manchester, Velodrome. Liveconcert Kraftwerk. Wanneer de legendarische elektrogroep het nummer Tour de France speelt, rijdt plots het Britse Olympisch team de piste op. Sport en muziek in een perfecte symbiose.

Pisterenners zullen tijdens de concerten van Elektro Guzzi en Frank Bretscheider evenzeer integraal deel uitmaken van de muziek. Terwijl ze op Pieterjan Ginkels PISTE rijden, duiken ze op in de visuals tijdens de concerten. Tegelijkertijd valt op de piste de muziek te horen.

Het Weense Elektro Guzzi is een van de meest spannende dansacts van het jaar. Het trio maakt 100% live techno: zonder computers, synths of drummachines. Door hun ongeëvenaarde precisie overstijgt Elektro Guzzi bovendien het niveau van eender welke liveact of dj-set.

Het nieuwe album verscheen op Stefan Goldmann’s Macrolabel en is geproduced door Patrick Pulsinger, die ook achter de knoppen van Hercules and Love Affair zat en labelbaas van het legendarische Cheap Records.

Na hun triomftocht langs Sonar, Fabric en Berghain eindelijk in België!

 

Frank Bretschneider werkt als muzikant, componist en videokunstenaar in Berlijn en is medeoprichter van het befaamde Duitse experimentele elektronicalabel Raster-Noton.

In zijn werk vertaalt hij met een architectonische precisie muzikale ideeën naar beeld en geluid. Zijn minimalistische glitchfunk en sinusdub wordt wel eens omschreven als ‘ambience for spaceports’. Live begeleidt hij zichzelf met abstracte, intense visuals.

I.s.m. White Rabbit Berlin en Hair Entertainment

01.10.2010 20:30