concert

Alle Programma

Embryo / R.O.T. / Sheldon Siegel

Wie in maart aanwezig was op het Sloowjob festival, herinnert zich waarschijnlijk nog de far-out show van Embryo. Bandleider Christian Burchard kon er op het laatst niet bij zijn wegens ziekte, maar de rest van de band kwam alsnog onder leiding van Mik Quantius. Deze keer komen ze terug met full line-up. Embryo startte in 1967 onder de hoede van freejazzpianist Mal Waldron. In veertig jaar tijd ontwikkelden ze een unieke stijl binnen de Duitse psychedelica, waarbij ze steeds meer evolueerden naar etnisch geïnspireerde krautrock. Embryo is levende muziekgeschiedenis en nog steeds fris op het podium. In tegenstelling tot veel reünies voor de hippiedollars is dit een écht continuum van vrije cultuur.

 

R.O.T. is een half-akoestische band met o.a. Laurent Cartuyvels (Vegliabaas) en Floris Vanhoof in de rangen. Het collectief klinkt als een ontstemde radio die onafgebroken doorheen de uithoeken van de ether zwerft: flarden etnische muziek, analoge elektronica uit andere tijden, fieldrecordings en veel, héél veel witte, paarse en gele ruis. Brachten twee jaar geleden de LP L’écurie op Kraak uit.

 

Sheldon Siegel heeft hun groepsnaam gestolen van een Amerikaanse misdaadauteur en heeft binnenkort een eerste proces aan hun been. Belgische freejazzgeschiedenis in wording.

16.01.2010 20:30