concert

Alle Programma

Exploring the room

Exploring the room is een performance waarbij soundscapes en real time geproduceerde computerbeelden in dialoog gaan met elkaar. Een kubus met vier projectievlakken en quadrofonisch geluidsontwerp, herbergt de drie muzikanten/performers. Door die abstracte plaats verdwijnen alle directe links tussen het publiek en de performers, en wordt de aandacht gevestigd op het auditief en visueel werk. Het publiek wordt uitgenodigd om het geheel te bekijken en te beluisteren vanuit verschillende standpunten. De term Exploring the room is zowel van toepassing op de performance, als op de zoektocht van het publiek.

LAb[au] werd opgericht in 1995 als laboratorium voor meta-design en legt zich toe op de implicaties van computergebaseerde communicatietechnologieën bij het ontwerpen van structuren en onderzoekt van daaruit hun impact op architectuur en urbanisme.

www.lab-au.com

Els Viaene was eerder te gast in Netwerk met haar allereerste live performance en later met Johan Hoogewijs. Els Viaene verzorgt samen met Yves De Mey het radioprogramma Core Audio op FM Brussel. Peter Baert (Petersonic) maakte vorig jaar met Touch#6 een sterke plaat met invloeden uit elektronica en popmuziek.

Yves De Mey (Eavesdropper) maakt geluidsinstallaties en composities voor hedendaagse dans, theater, dj-sets, film en performances. Daarnaast runt hij het low profile label Knobsounds.

27.01.2006 21:00