concert

Alle Programma

F.S. Blumm Trio / Guido Möbius

F.S. Blumm Trio (DE, Morr Music)
F.S. Blumm is nog steeds de immer sympathieke podiumpersoonlijkheid van Frank Schültge. Twee jaar terug charmeerde hij al met zijn typische ineengeknutselde, introverte geluidscreaturen op de Emphase Labelnight. Nu is hij terug met zijn nieuwe album Summer KlingSummer Kling werd uitgebracht op Morr Music, waar F.S. Blumm een nieuwe definitie geeft aan het typische ‘morr’ geluid van het Duitse elektronicalabel. Hij schreef de songs van Summer Kling tijdens zijn vakantie naar het zuiden – bijvoorbeeld in de licht melancholische setting van een verlaten kampeerterrein. In zijn thuishaven Berlijn nodigde hij vervolgens verschillende collega-muzikanten uit in zijn flat om zijn gitaarspel te begeleiden – ondergedompeld in een collectieve sfeer van de laatzomerse tristesse. Zijn concert in Netwerk wordt een zoete herinnering aan de voorbije vakantie, ideaal om de gure herfst door te komen. Een avondje kleurrijke huiskamerfolk, perfect gestructureerde popsongs met jazzy invloeden en akoestische miniatuurtjes om bij weg te dromen.

Live wordt zijn muziek gebracht door het F.S. Blumm Trio, met naast F.S. Blumm, Wilm Thoben op klarinet en Andreas Otto op cello, die ook te horen zijn op Summer Kling.

Myspace
www.morrmusic.com

Guido Möbius (DE, Dekorder)
De eveneens vanuit Berlijn opererende multi-instrumentalist Guido Möbius heeft in de herfst van vorig jaar het prachtalbum Dishoek afgeleverd. In de grauwe augustusmaand won het warme geluid van die plaat de sympathie van vele recensenten (o.a. Wire, Gonzo). Met een goede groove als uitgangspunt begeeft Möbius zich tussen muzikale luchtigheid en complexiteit, tussen minimale elektronica en akoestisch spel. Genregrenzen spelen voor hem geen rol, net zo min als academische ernst. De minimale structuur en patronen van het album Dishoek verwerkt hij live in een versie met bijkomende beats en noise: de originele tracks zullen naar eigen zeggen amper herkenbaar zijn. Met gitaar, stem, twee loopmachines en massa’s effecten levert hij muziek af die tegelijk verrassend, verwarrend, grappig, soft of industrial kan zijn.

www.dekorder.com

Aansluitend aLOSTaSOULS soundsoundsystem. Dj-sets van Kwinton en Lowdjo.
www.alostasouls.be
www.lowdjo.com

18.11.2006 20:30