concert

Alle Programma

Glasvocht Labelnight

Het Gentse label Glasvocht brengt een onconventionele en onvoorspelbare hutsepot van soundscapes, elektronica en experimentele muziek. Dit jaar is er de release van een split LP met Mauro Pawlowsku en Harris Newman.

Höôr (BE)
is het duo Mauro Pawlowski (gitaar) en Teun Verbruggen (drums), ook bekend als drummer bij Jef Neve en Flat Earth Society. Samen zijn ze 2/3 van het trio Othin Spake. Samen spelen ze elektrische improvisatie met heel wat jazz-invloeden, maar ook halen ze hun mosterd uit de rock, elektronica en zelfs van een Vlaamse schlager zijn ze niet vies.

www.teunverbruggen.com
www.mauroworld.net

Mauro Antonio Pawlowski
De duivel-doet-al heeft net een vervolg gebreid aan zijn in 2003 verschenen LP Secret Guitar en heeft nu een split LP uit op Glasvocht met de Canadese fingerpicking gitarist Harris Newman. Op plaat speelt hij pure geïmproviseerde solo-gitaar, met ontstemde gitaren en knarsende feedbacks, maar zoals we Mauro kennen, durft hij live steeds maar weer met nieuwe verrassingen op de proppen komen. Net als bij Höôr of Othin Spake toont Mauro ook hier dat hij een zwak heeft voor improvisatorische muziek.

Jessica Bailiff (US)
debuteerde met Even in Silence in 1998 op het beruchte Kranky-label (zie Labradford, Low, Charalambides, Stars Of The Lid,…), opgenomen door Alan Sparhawk van Low. Daarna bracht ze nog 3 soloplaten uit en nu heeft ze een cd op het Belgische Morc-label. Ondertussen speelde ze mee in verscheidene projecten als Clear Horizon (met David Pearce van Flying Saucer Attack) en Northern Song Dynasty. Haar atmosferische slowfolk is veelal gebaseerd op akoestische gitaar in combinatie met drones en een prachtige stem.

www.brainwashed.com
www.morctapes.com/jessicabailiff/index.html

Fieldings presenteert Untitled Places #4
Untitled Places is een creatie van Wilfried Pulinckx. Met de camera (super 8 & digitaal) in de hand maakt hij opnames van de meest diverse landschappen. Waar het oog reist, kan immers alles tot een landschap verworden… Deze beelden vormen de ‘pixels’ van zijn deels geabstraheerde colorfield painting-verwante videoinstallaties. Een soort tot leven gekomen abstract schilderij, visuele muziek ook waar het filmmedium digitaal en analoog gemanipuleerd wordt omwille van haar textuur, zintuiglijkheid en poëtische zeggingskracht. Het gevoelig oscilleren tussen stilstaand en bewegend beeld wordt gedragen door de live-soundtrack, gepresenteerd door Fieldings, met muzikanten Yves Lambeens, Filip Gheysen en Jo Wetzels.

Kaboom Karavan (BE)
Bram Bosteels uit Dendermonde is fotograaf en stelt exposities samen. Maar toch gaat zijn grootste liefde uit naar muziek. Als Kaboom Karavan brengt hij (met behulp van vrienden) knetterende, maar rustgevende psychfolk en electronica.
Op zijn eigen netlabel Umor Records bracht hij het album Short Walk With Olaf uit.

www.myspace.com/kaboomkaravan
www.umor-rex.com

28.09.2007 20:30