concert

Alle Programma

Straatherrie / Aalst Onderstroom

John Butcher / Charles Gayle as Streets The Clown / Staalplaat Soundsystem / David Watson / Pauline Oliveros’ Tuning Meditation

Op StraatHerrie raken extremen elkaar: experimentele muziek bevrijdt zichzelf door de confrontatie aan te gaan met de straat. Straatmuziek en experimentele muziek hebben meer met elkaar gemeen dan op het eerste zicht lijkt. Elk vertrekt vanuit de basis van muziek: een individu met zijn instrument, ontdaan van alle franjes. Beiden gaan ze op zoek naar ultieme vrijheid: de busker wilt loskomen van zijn heimat, de experimentele muzikant van de verstikkende conventies van traditionele muziekvormen. Dit festival brengt een aantal muzikanten en projecten samen die op zoek gaan naar vrijheid door radicaal te kiezen voor less-is-moreprincipe. De straat is hiervoor het perfecte podium.

Op het programma: John Butchers minimalistische feedback­ en saxofoonexperimenten; le­gendarische free­jazzmuzikant Charles Gayle as Streets the Clown; psychedelische doedelzak­droner David watson; de minimale koorcompositie Tuning Meditation van Pauline Oliveros door kamerkoor Vivace o.l.v. Frederik MeiresonStaalplaat Soundsystem met het werk Maritime Rites, Wasserkorso van Alvin Curran; de bib-leesclub op locatie; Royaal verhaal; een literaire biecht; kinderboekenhandel bOEk en kOEk; en meer…

Het festival is bovendien het ideale moment om Aalst Onderstroom voor te stellen. Het project brengt verschillende thematische wandelingen door de stad i.s.m. Aalsters Literair BonTgenootschap, de Gezinsbond, Dienst Toerisme, de Jeugddienst en Bibliotheek Aalst.

Het startschot wordt gegeven om 14:00 op de binnenkoer van het Stadhuis, waarna het publiek verschillende locaties ontdekt. Om 17:30 vindt het laatste concert plaats op het Werf­plein. Men kan de wandeling in groep volgen of individueel enkele plekken uitpikken.

Startpunt: binnenkoer stadhuis Aalst

25.08.2012 14:00