concert

Alle Programma

Tape / Tenniscoats / Ass

Tape (SE)
Het Zweedse trio Tape maakt met behulp van veldopnames, elektronica, samples, gitaar en allerlei kleine instrumentaria subtiele speelse folktronica bestaande uit wonderschone klanksculpturen en organische melodieën, die af en toe lijken te flirten met popmuziek. Tape werd in 2000 opgericht door de broers Johan en Andreas Berthling samen met Tomas Hallonsten. Hun eerste plaat Opera kwam er in 2002, gevolgd door Milieu in 2003, beiden uitgebracht op het zeer fijne Häpna-label. Voor hun derde studioplaat Rideau gingen ze in zee met Pluramon’s Markus Schmickler, waardoor hun muziek meer gefocust en dynamischer klinkt. Een mooie plaat die vorig jaar in heel wat eindejaarslijstjes te vinden was.

Tape crafts minimal tunes, walking the thin line between acoustic guitar playing, drone pieces of their melodica and bon tempi organs and computer processed field recordings. Slow, peaceful and pastoral: Tape is simply beautiful music. Vital Weekly

Myspace
www.tape.se

Tenniscoats (JP)
Het Japanse Tenniscoats bestaat uit het koppel Saya (zang en keyboards) en Takashi Ueno (gitaar en saxofoon). Samen maken ze hun eigen brilliante mix pop, psychedelische folk en experimentele muziek en zijn tevens lid van het Maher Shala Hash Baz collective, te zien in een aflevering van MTV’s This is our music. Live worden ze aangevuld met de leden van Tape, wat zorgt voor een zeer intense, bijna meditatieve ervaring.
Fijn om te weten is dat Efterklang er helemaal weg van is en zelfs zo ver gaat om de concerten van Tenniscoats in Denemarken te organiseren.

Myspace
www.tenniscoats.com

Ass (SE)
Ass, muzikant uit Stockholm, is het alterego van Andreas Söderström. Hij speelt bij Jenny Wilson, Blood Music, Pallin en als extra livemuzikant bij Tape. Een mix van americana, elektronica en een snuifje Tape.

Myspace

14.10.2006 20:30