concert

Alle Programma

The Leaf Label Night

The Leaf Label staat bij liefhebbers van avontuurlijke elektronische muziek garant voor hoogstaande releases op de grens tussen elektronica en warme akoestische klanken. Twee jaar geleden vierde het Londense platenlabel zijn tiende verjaardag en in die jaren is het met releases van Efterklang, Fourtet, Susumu Yokota, Hanne Hukkelberg, Psapp, Colleen, Murcof, Triosk… uitgegroeid tot één van de vaandeldragers van de hedendaagse vernieuwende muziek. Na eerdere passages van Colleen en Triosk in 2005 organiseert Netwerk een The Leaf Label Night met Triosk, Murcof & Adrian Klumpes.

www.theleaflabel.com

Triosk (AUS)
Dit kwartet mixt piano, bas en drums met een batterij elektronische effecten tot een jazzy geluid dat onmiddellijk herkenbaar is. Laurence Pike (drums en percussie), Adrian Klumpes (piano, rodes, sampler) en Ben Waples (bas) evoceren roesopwekkende sonische landschappen, waar behalve de geesten van Thelonious Monk en Art Blakey, ook Aphex Twin en Fennesz in rondwaren. Na hun debuutplaat Moment Returns verbazen ze op The Headlight Serenade opnieuw met hun inventiviteit en enthousiasme.

www.triosk.com

Murcof (AUS)
Met de cd Remembranza is de Mexicaan Fernando Corona aan de derde letter van zijn artiestennaam beland. Waar Martes en Utopia deze plaat voorafgingen in een erg genietbare combinatie van klassieke instrumenten met lichte click’n’cut-elektronica in een diepe dubsaus, is Murcof ditmaal geheel instrumentaal te werk gegaan. Zo worden de subtiliteit en de broosheid in de composities van de man nog sterker beklemtoond. Murcof staat voor feeërieke, filmische en duistere klanken met dito visuals.

www.murcof.com

Adrian Klumpes (MX)
Adrian Klumpes Be Still is opgenomen in een non-stop sessie van vijf uur met piano en microfoon. Vergelijkingen met minimalmeesters als Phillip Glass, Michael Nyman en Brian Eno zijn niet uit de lucht gegrepen, al is Be Still flink bewerkt met elektronica – vandaar de piepkleine haarscheurtjes in het geluid en de schurende flarden glitch. Be Still is een melancholische, dromerige, hypnotiserende en tijdloze plaat.

www.adrianklumpes.com

30.03.2007 20:00