concert

Alle Programma

Triosk / Dijf

Triosk
Het Australisch trio Triosk werd opgericht met als objectief geïmproviseerde jazzmuziek te spelen waarin elektronica een even belangrijke rol speelt. Triosk zoekt voortdurend naar speelse manieren om de sound en vooral de eenheid van legendarische jazz-trios te combineren met nieuwe compositievormen, minimalisme en elektronische muziek.
Geïmponeerd door Loop-Finding-Jazz-Records, een album van laptopartiest Jan Jelinek waarop click ‘n’ cuts gecombineerd werden met samples van oude jazzplaten, werd een ontmoeting onvermijdelijk. Dit leidde tot het album Triosk Meets Jan Jelinek ‘1+3+1’, een superbe fusie van jazz en elektronica. Op het Britse Leaf verscheen inmiddels Moment Returns. De tien tracks op deze plaat zijn prachtig verfijnd, bescheiden en innovatief. Bij Triosk wint de muziek het van de techniek en dat is in dit genre wel vaak anders. Intense, emotionele, vibrerende elektronische jazz.

www.triosk.com

Dijf
Dijf is een Brugs-Antwerps elektronica manusje-van-alles die elke trend weigert te volgen en zijn eigenste sounds creeërt. Ergens tussen jazzy, indie en zachte elektronica. Dijfs live zang-, en elektronicasets doen denken aan die van Stijn. Deze zomer kunnen we ons aan een nieuwe Dijfplaat op het Nederlandse Clone label verwachten.

www.dijf.be

23.04.2005 20:30