Bijoux Cailloux Tour

door curator Aude Christel Mgba

Over de werken in de tentoonstelling Bijoux Cailloux valt heel wat te vertellen. Niemand beter geplaatst om dat te doen dan curator Aude Christel Mgba. Ze stelde de tentoonstelling samen als een beknopte, niet-chronologische terugblik op het werk van de Kameroense kunstenaar Guy Woueté. De tentoonstelling presenteert een overzicht van Woueté’s oeuvre van de afgelopen twintig jaar.

Reserveer je plaats door een tentoonstellingsticket te kopen voor 30 augustus om 15:00.

 

 

Biografie

Aude Christel Mgba (1991, CM) is onafhankelijk curator en kunsthistoricus en woont en werkt in Kameroen en Nederland. Momenteel is ze curator hedendaagse kunst bij Museum de Fundatie, Zwolle.

Aude houdt zich bezig met dekolonialiteit door middel van onderzoeksprojecten en het creëren van platforms met als doel het transcriberen, vertalen en belichamen van voorouderlijke kennis. Haar ervaringen als curator omvatten samenwerkingsverbanden die vormen van het maken en tonen van kunst ter discussie stellen, die meestal gecentreerd zijn tussen kunstinstellingen en kunstwerkers. Ze is geïnteresseerd in samenwerkingen die deze ruimtes overstijgen om andere gemeenschappen te omarmen.

Mgba was de oprichter en coördinator van Rencontre (2014-2016), een uitwisselingsplatform dat zich richt op het werk van kunstprofessionals uit de hedendaagse kunstscene in Kameroen. Voordat ze naar Nederland verhuisde, werkte ze als curator bij Doual’art in Douala (2017-2018).

Naast vele andere projecten was Mgba assistent-curator voor de 4e editie van de triënnale SUD(Salon Urbain de Douala (2017), co-curator van Sonsbeek20->24 (2019-2022), co-curator van het Hartwig Art Foundation Special Project (2020-2021), curator van het Curated gedeelte van Art X Lagos (2021), en curator van de Prix Region Sud in Marseille ( 2022).

Mgba is ook artistiek directeur en curator van de volgende editie van de Luleåbiennialen 2024 in Norrbotten, Zweden.

30.08.2024 15:00

tickets

kunstenaar

Guy Woueté