kunstenaar

Alle Kunstenaars

Guy Woueté

portret Guy Woueté

Guy Woueté (1980, CM/BE) is een kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen, Douala en Penja.

Guy Woueté’s artistieke praktijk omvat verschillende media, waaronder tekenen, beeldhouwen, installaties, video, fotografie, performance en publicaties. Guy Woueté bevraagt de rol die westerse grootmachten hebben gespeeld in de politieke ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Hij belicht de blijvende en schadelijke gevolgen van deze interventies. Zijn werk is ook een zoektocht naar mogelijkheden die blijven bestaan in de omwentelingen die de wereld vormgeven. Het artistieke werk van Guy Woueté beweegt zich op het snijvlak van maatschappijkritiek en activisme en gebruikt en bevraagt verschillende vormen van protest. De kunstenaar verdiept zich in onderwerpen als kolonialisme, racisme, kapitalisme, migratie en symbolen van overheersing en onderzoekt hun implicaties in het dagelijks leven.

Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld, onder andere in het Museum de Lakenhal Leiden (2022), Beursschouwburg Brussel (2021), Kunstenfestivaldesarts Brussel 2020), de Brakke Grond Amsterdam (2020), Lubumbashi Biënnale (2019), Addis Foto Fest (2018), Dakar Biënnale (2018), SMAK Gent (2018), Havana Biënnale (2009), New Museum New York (2009) en op verschillende filmfestivals in Rotterdam, Montreal en Toronto.

Het werk van Wouété maakt deel uit van vele collecties waaronder De Stadscollectie Antwerpen, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA), BE; Kadist European/African Collection, FR; Frac des Pays de la Loire, FR; The Fundacao Sindika Dokolo, Angola; The World Bank Art Collection, Washington DC, USA.

Portret ©Jorge Luis Alvarez Pupo 2024

WAKA, Studio for Art, Education, Research and Society

een uitwisseling van ideeën tussen Aalst en Njombé-Penja (Kameroen) over de vraag 'Wat is werk?'

residentie

WAKA, STUDIO FOR ART, EDUCATION, RESEARCH AND SOCIETY

Guy Woueté verbindt ideeën tussen Aalst en Njombé-Penja (Kameroen) over de vraag 'Wat is werk?'

tentoonstelling

15.06-08.09.2024

BIJOUX CAILLOUX

een tentoonstelling van Guy Woueté samengesteld door Aude Christel Mgba