De Flosjkesfabriek

Open atelier: Pimp Your Jeans. Sit-in Weven. Flosjkes & Pompons.

Kom je lievelingsjeans pimpen. Weef mee aan een groot landschapsschilderij. Kom het nieuwe NW versieren met kleurrijke pompons, galons en andere passementeriekes. Open textielatelier voor alle leeftijden. Sluit aan als je zin hebt.

De ‘FLOSKESFABRIEK’ is de creatieve hub binnen Lokaal Dendy.

Het is een plek voor tactiele activiteiten, met een focus op workshops met zachte materialen. Repetitieve handelingen van het werken met stof, draad en wol en andere natuurlijke materialen brengen ons tot rust.

We eren er het verleden van ons gebouw, de passementerie, een voormalige textielfabriek, waar onder ander ‘flosjkes’ en andere decoratieve textielproducten gemaakt werden.

Passement is de verzamelterm voor decoratieve textielproducten zoals banden, franjes, koorden en galons. Je vindt passement terug in het interieur en bij militaire kledij, rijtuigen, kledij en mode, en op de kostuums van de Aalsterse Gilles.

Het open atelier werd op touw gezet door Charlotte Vandenborre (Den Berendries). Ook Maaike Van den Abbeele (MaiMai) komt haar expertise in borduren met ons delen.

In dezelfde ruimte wordt het handgeknoopt tapijt van het CAR – PET project ingehuldigd en in gebruik genomen.

LOCATIE
NW, Lokaal Dendy, 0

23.03.2024 11:00—18:00

24.03.2024 10:00—18:00