openHUB: rural vs. urban

+ concert Ameel Brecht

openHUB: rural vs. urban opening groepstentoonstelling
In de context van hun residentieperiode in Netwerk werkt lokale kunstenaar Claire Stragier samen met drie in Duitsland gevestigde geluidskunstenaars: JD Zazie (Valeria Merlini), Annette Krebs en Stephanie Krah. Tijdens dit openingsevent zien we de groep in actie, na een intense samenwerking van enkele dagen. De restanten van hun residentie worden getoond in de groepstentoonstelling ##OpenHUB: rural vs. urban:Activity:1158##.

Ameel Brecht concert
De muziek van Brusselaar Ameel Brecht neemt je vaak mee naar uitgestrekte contreien, rural vs. urban. Hij is de frontman van Razen, de baanbrekende improvisatiegroep met Kim Delcour. Solo hanteert hij klassieke en avant-garde technieken op een steel resonator en resonator mandoline. Twee instrumenten die hij heeft gekozen omwille van hun metalige timbre en natuurlijke galm. Het concert is het resultaat van een 14-daagse residentie in Netwerk.

“Ik speel in alternatieve stemmingen die derivaten zijn van harp stemmingen uit Zuid-Amerika en streef naar instrumentale stukken die een moebius lus leggen rond de muziek van Girolamo Kapsberger, Turlough O’Carolan, Frantz Casseus en Lou Harrison.”

openHUB Europe is een Europees samenwerkingsproject op het gebied van interdisciplinaire hedendaagse kunst. De partners van Netwerk zijn OSTRALE – Exhibition for Contemporary Arts uit Duitsland, The Word of Hope Association uit Polen en Associazione Equinozio uit Italië. Binnen dit tweejarig project worden vijf kunstevenementen gerealiseerd.

 

##
##

Stephanie Krah / Annette Krebs / Claire Stragier / JD Zazie

21.05.2016

Gerelateerd programma

tentoonstelling

21.05-18.06.2016

openHUB: rural vs. urban

Stephanie Krah / Annette Krebs / Claire Stragier / JD Zazie

openHUB

Stephanie Krah / Annette Krebs / Claire Stragier / JD Zazie