Tine Guns / Charlotte Lybeer / CHVE / Tape Tum

opening solotentoonstelling
Tine Guns To Each His Own Mask

opening solotentoonstelling
Charlotte Lybeer Epidermis II
+ inleiding door Johan Pas
+ boekvoorstelling Epidermis II – uitgever Art Paper Editions, Gent

concert
CHVE

Als CHVE bezweert Colin H. van Eeckhout, oprichter en vocalist van Amenra, al een tijdje solo de innerlijke demonen gewapend met een draailier, een resem loops/effecten en zijn imposante, intrigerende stem. Op zijn debuutplaat Rasa (Consouling Sounds) gaat hij verder op zoek naar de essentie van zijn eigenste ziel. Een inwaartse reis, vol donkere gedachten, littekens en herinneringen, tussen verdriet en tranen.

Een plaat vol meditatieve soundscapes, drones, rituele folk en mee geboetseerd door Dehn Sora (Treha Sektori, Sembler Deah). Een oprecht , breekbaar en intens geluid dat ook terug te vinden is op de soundtrack van To Each His Own Mask van Tine Guns die in het voorjaar in première gaat in Netwerk.

concert
Tape Tum

Tape Tum is het project van de gebroeders Lieven en Benjamin Dousselaere, aangevuld met François Gustin. Beïnvloed door Musique Concrète en muziek uit de films van Alfred Hitchcock, David Lynch en Sergio Leone, zorgen ze al jaren voor muziek bij artistieke dans- en theaterprojecten. Lieven Dousselaere tekende tevens voor de soundtrack van de kortfilm A Day Will Come My Future Will Be Your Past van Sarah & Charles, te zien in de tentoonstelling An Unbelievable Truth.

Tape Tum staat voor atmosferische popmuziek, soms zacht en melodieus, soms bevreemdend, steeds intrigerend. Na hun fel bejubelde debuutplaat The Night We Called It A Day uit 2010, en in afwachting van hun nieuwe plaat, komen ze in Netwerk nieuw werk voorstellen.

 

20:00 opening solotentoonstelling Charlotte Lybeer
opening solotentoonstelling Tine Guns
solotentoonstelling Sarah & Charles
20:30-20:45 inleiding door Johan Pas + boekvoorstelling Charlotte Lybeer
21:00-21:40 concert CHVE met beelden van Tine Guns
22:00-22:40 concert Tape Tum in de tentoonstelling van Sarah & Charles

16.01.2016

kunstenaar

Charlotte Lybeer

Gerelateerd programma

tentoonstelling

17.01-06.03.2016

Charlotte Lybeer

Epidermis II

tentoonstelling

17.01-06.03.2016

Tine Guns

To Each His Own Mask

Charlotte Lybeer

Epidermis II

Tine Guns

To Each His Own Mask