Zomerprogramma

Gardens of Netwerk

Netwerk Aalst viert dit jaar de zomer samen met jou! Sfeer en gezelligheid voor de buurt en door de buurt. Kom langs, geniet van het park en speel een potje petanque.

Van 26 juni tot 19 september presenteren we ook een zomerprogramma vol toffe activiteiten, hieronder een overzicht. Samen met de residenten van Gardens of Netwerk, Inside Out en Kunstoever zwaaien we op 19 september de zomer uit.

Zomerfilm

Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Dit jaar mag het wat meer zijn en tonen we elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang openluchtfilms aan de Houtkaai. Bovendien beslis jij (op vrijdag) en de MAKERS (op zaterdag) welke films we draaien.

  • Wanneer: Elke vrijdag en zaterdag vanaf zonsondergang
  • Meer info >

RESIDENTEN GARDENS OF NETWERK

Lore Bauwens, Claire Stragier, Maxime Vancoillie en Maaike Van den Abbeele zijn de vier kunstenaars die werden geselecteerd voor een residentie in Gardens of Netwerk. Zij bezetten deze zomer onze tuin en tonen op 19 september hun werk.

A day in the park: zondag 19 september, van 13u tot 18u

Speelweken

Kunstjeugdbeweging BAZART nodigt jongelingen van 6 tot 12 jaar uit om een week te komen spelen aan het parkje. Ze zorgen voor sprekende beelden in het parkje. Elke dag is het programma gevuld met kunst, cultuur en een hoop plezier.

Kom je uitleven in onze REKKER studio en ontdek de cineast in jezelf! Leer de geheimen van filmtaal en ontdek alle kneepjes van stopmotion animatie. Kinderen tussen en 8 en 12 zijn welkom om samen een verhaal te verzinnen, in een scenario te gieten, jullie filmen en voegen ook geluid toe. Op het einde van het filmpkamp gaat je creatie in première en daarna kan je je film met de wereld delen via ons Youtube kanaal!

  • Wanneer: van 2 augustus tot 6 augustus en van 23 augustus tot 27 augustus
  • Meer info: hallo@rekker.be of 0485 95 31 28

Workshops

Haal de innerlijke kunstenaar in jou naar boven en doe mee met 1 van de workshops! Deze creatieve workshops worden gratis georganiseerd door de deeltijdse kunstacademie Aalst.
Ook kunstenaars staan voor je klaar, al altijd eens willen borduren, alles willen weten over de vogels op Rechteroever of je dromen willen vertellen. Geef een seintje aan charlotte@netwerkaalst.be en we brengen je in contact.

  • Wanneer: op verschillende tijdstippen

WORKSHOP MAAIKE VAN DEN ABBEELE

Maaike Van den Abbeele zal een eerste workshop organiseren op 9 en 10 juli. Vanaf 14u is ze aanwezig in de tuin om te vragen wat een ideale tuin is.

Op 17 juli zijn volwassenen welkom voor met draad en textiel een droomlandschap te maken. Geen ervaring vereist. 10u-17u

Op 24 juli zijn kinderen welkom om met textielverf aan de slag te gaan om zo hun ideale tuin te maken. Geen ervaring vereist. 14u-18u

Op 14 augustus organiseert ze de workshop Schilder je ideale tuin op textiel. Doorlopend van 14u tot 18u.

Café NNN

Het café en terras van Netwerk Aalst is open op donderdag en zondag van 13u tot 18u. Op vrijdag en zaterdag van 13u tot 23u30.

Meditatiesessies

Een 3-delige reeks op woensdagavond 18 en 25 augustus en op zaterdagochtend 28 augustus. Telkens tussen 19u30 en 20u30 kan je Andy Merckaert vinden in het parkje aan de Houtkaai. Andy volgde een intensieve training in Thailand als Mindfulness & Meditatie Trainer en begeleidt je met plezier in jouw reis naar balans en rust.

Breiclub

De breiclub is terug! Kom breien, iedere maandag, woensdag en vrijdag. Wees welkom!

Ideëen gezocht!

Heb jij nog een idee? Iets wat je altijd al eens wou doen maar er de plek niet voor vond? Wil jij ook een workshop organiseren, eens op een podium staan, samen koken of nog iets helemaal anders. Geef dan zeker een seintje!

  • Mail charlotte@netwerkaalst.be, bel 053 70 97 73, spring even binnen of laat een briefje achter in onze rode brievenbus aan de Houtkaai 15.

Bij regenweer gaat het programma binnen door, in Belle Epoque.

26.06.2021—19.09.2021

Gerelateerd programma

Zomerfilm 2021

Kleur samen met de makers de zomerfilms