film

Alle films

Avec Amour et Acharnement

Claire Denis

Met Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin
FR – 116′
Frans gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 20u00

Sarah (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar. Het verlangen is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sarah haar vroegere minnaar François tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten.

Avec amour et acharnement is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un beau soleil intérieur maakte, waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Rechtzetting! In onze flyer staat deze film foutief vermeld op vrijdag 11 november. Die dag spelen we Three Years of Longing van George Miller. De film Avec Amour et Acharnement van Claire Denis spelen we op dinsdag 8 november.!

In de pers

‘Avec amour et acharnement’ of het virus dat liefde heet.
★★★★ – De Morgen

Ook in ‘Avec amour et acharnement’ gebruikt Claire Denis haar vlezige stijl om mannelijkheid te ontleden.
★★★★ – Focus Knack

De formidabele acteurs en rauwe dialoogscènes storten de kijker in ‘Avec amour et acharnement’ in de donkerste ravijnen van de liefde.
★★★½ – Humo

08.11.2022, 20:00